ΣΠΑΡΤΗ. To Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, κατά την εβδομάδα από 26/4/2015 έως και 2/5/2015 θα υποδεχτεί ως συντονιστικό σχολείο στο πρόγραμμα: M.Α.D.E: “Μusic Advantages in the Diversity of Europe” μαθητές από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες μαζί με τους καθηγητές τους: Ρουμανία, Πολωνία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε στα πλαίσια Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων Comenius, διήρκεσε δύο χρόνια και κινητοποίησε πάνω από 200 μαθητές στις πέντε αυτές χώρες.

Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με μια μουσική γιορτή, στην οποία θα συμμετέχουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης αλλά και οι φιλοξενούμενοι μαθητές, και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30/4/2015 στις 6 μμ, στην αίθουσα «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος», στο Ισόγειο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Για τη φιλοξενία των πενήντα δύο ατόμων, που θα φιλοξενηθούν από τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης βοήθησαν και υποστηρίζουν έμπρακτα, και γι αυτό τους ευχαριστούμε δημόσια, οι:
Δήμος Σπάρτης, ΟΝΑ Δήμου Σπάρτης, Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Μουσείο Ελιάς και Λαδιού και Μεταξία Παπαποστόλου.

Η Διευθύντρια του Σχολέιου κ. Αργειτάκου Αγγελική ευχαριστεί, μέσω του notospress.gr τους:
Κική Χρηστίδη για το σαπούνι από Λακωνικό λάδι, Ουρανία Αργειτάκου- Κωστοπούλου για τη μαρμελάδα από πορτοκάλια Σπάρτης, τον κ. Παπαδάκο Νίκο για το βιολογικό Ελαιόλαδο «Λίθος» την Εταιρία «Κεφαλάς Α.Ε.- Βιολογικά προίόντα» για την πάστα ελιάς – την Οινοποιία «Τσιμπίδης Γεώργιος» για το κρασί και τον κ. Παναγιώτη Κουδούνη - Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών για τις χυλοπίτες τους.
Ευχαριστεί και τους Γονείς και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης και ιδιαίτερα τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς, που χωρίς να ανήκουν οργανικά στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τους προσκεκλημένους συνυπηρετώντας μαζί μας την αρχέγονη για τη Σπάρτη, αξία της φιλοξενίας.