ΣΠΑΡΤΗ. Το ΝΠΠΔ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα προγράμματος με τίτλο: "Στα χνάρια του Κ.Παλαιολόγου" , στα πλαίσια του εορτασμού των Παλαιολογείων στο μουσείο φωτογραφικών μηχανών "Τάκη Αϊβαλή" στο Μυστρά.

Ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου κ. Θ. Τσαγκαρούλης μας ενημερώνει ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές 6ης τάξης δημοτικού και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Το πρόγραμμα θα ξεκινά με σύντομη ξενάγηση στο μουσείο και στη συνέχεια α) 2 ώρες θεωρητική εκπαίδευση και β) 2 ώρες πρακτική εκπαίδευση (φωτογράφιση στους εξ/κους χώρους της καστροπολιτείας του Μυστρά).
α)Βασικές γνώσεις λήψης μιας φωτογραφίας, φωτισμός και φωτογραφία, φωτογραφία και τοπίο.
β)Περίπατος στη καστροπολιτεία του Μυστρά και φωτογράφιση διαφόρων τοπίων, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή.

Στο τέλος όλου του προγράμματος θα υπάρξει η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους μαθητές να συμμετέχουν σε έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενηθεί εντός του κάστρου τις ημέρες του εορτασμού των Παλαιολογείων.

Την ημέρα που θα γίνουν και τυπικά και τα εγκαίνια της έκθεσης θα δοθούν πιστοποιήσεις συμμετοχής.
Την επιμέλεια υλοποίησης του προγράμματος έχει ο φωτογράφος και μέλος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού του Δ.Σπάρτης Τάκης Κούρος.

Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι από 4 Μαΐου έως και 22 Μαΐου και μόνο ημέρες Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 09:00-13:00.

Θα τηρηθεί προτεραιότητα στις δηλώσεις συμμετοχής.
Τηλ.επικοινωνίας: 27310-21192 ώρες 9:00-14:00
e-mail:npp.sparti@gmail.com