ΣΠΑΡΤΗ. Άναυδοι έμειναν οι Σπαρτιάτες που το απόγευμα της Τρίτης 21.4.15 πήγαν να ανάψουν τα καντήλια στους τάφους των προσφιλών τους προσώπων. Στο βόρειο τμήμα του Β’ Κοιμητηρίου της Σπάρτης άγνωστοι δράστες είχαν βεβηλώσει τους τάφους αφού έκλεψαν από αυτούς καντήλια, ανθοδοχεία και άλλα αντικείμενα. Οι άγνωστοι που φαίνεται να έδρασαν με την ησυχία τους αφού το σημείο είναι σχετικά απόμακρο, σκοτεινό και προσεγγίσιμο με αυτοκίνητο ξήλωσαν μπρούτζινα και μαρμάρινα αντικείμενα από τάφους του 2015. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράστες προτίμησαν καινούργια αντικείμενα γεγονός που θα πρέπει να οδηγήσει τις αρχές ίσως και σε κλεπταποδόχους.

Αμέσως έφτασαν στο σημείο αστυνομικός της Ασφάλειας Σπάρτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης και το notospress.gr. Οι συγγενείς δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους διότι όπως είπαν «οι θρασύτατοι δράστες δεν σέβονται πλέον ούτε τα ιερά και τα όσια…»

Ζήτησαν από τον Δήμαρχο να μεριμνήσει για φύλαξη του χώρου. Ο κ Βαλιώτης είπε ότι άμεσα ο Δήμος θα μεριμνήσει για τον καλύτερο φωτισμό του νεκροταφείου και εξέφρασε την κατανόησή του για την αγανάκτηση και λύπη των συγγενών των νεκρών.