ΣΠΑΡΤΗ. Ο Νίκος Μπακής, Σπαρτιάτης πολίτης με αξιοπρόσεκτη αγάπη και σπουδή για την Αρχαία Ιστορία της Λακεδαίμονος και της Σπάρτης αναχώρησε στις 5 Απριλίου για το όρος Παγγαίον. Επι 15 ημέρες ο συμπολίτης μας περιηγήθηκε στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου, της Ελευθερούπολης Καβάλας και γνώρισε ανθρώπους σημαντικούς και απλούς.

Ένιωσε ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα «σημαδεμένη» από την Αθηναϊκή και τη Σπαρτιατική Πολιτεία και διαπίστωσε ότι δεσμοί ιστορίας, ίσως κι αίματος, συνδέουν την περιοχή της Αμφίπολης με την Σπάρτη. Εκεί πολέμησε κι έπεσε ο Στρατηγός Βρασίδας, εκεί κρίθηκε κατά μεγάλο μέρος ο Πελοποννησιασκός πόλεμος.

Ο Νίκος Μπακής μέσα από το notospress.gr θα παρουσιάσει το οδοιπορικό του σε συνέχειες και θα αναδείξει τους λόγους και την ανάγκη να αδελφοποιηθούν οι δύο Δήμοι: Σπάρτης και Παγγαίου.

Σήμερα δείτε στο notospress.gr πως βουρκώνει συγκινημένος όταν μιλάει για την Σπάρτη ο κ. Θεόδωρος Λυμπεράκης, δικηγόρος, ιστορικός ερευνητής που κατάγεται και ζει στον Δήμο Παγγαίου. «Η Σπάρτη είναι η μισή ιστορία μας…» θα πει και θα κομπιάσει από συγκίνηση όταν ο Νίκος Μπακής τον ρωτά για την αδελφοποίηση των ιστορικών Δήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr ο Δήμαρχος Σπάρτης διερευνά ήδη την προοπτική αδελφοποίησης.

[Θα ήταν καλό να δουν το video τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης]