Για πρώτη φορά επισκέφτηκε το Γεράκι ομάδα προσκόπων, στις 16,17 και 18 Απριλίου 2015, η ομάδα ήταν από τo 300o σύστημα προσκόπων Σπάρτης.

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο κ. Γιάννης Λαμπρινάκος και το επιτελείο του απαρτιζόταν από τους : Κατερίνα Καράμπαμπα, Βαγγέλη Κέντρο, Χρήστο Ψυχογιό και 11 προσκόπους ηλικίας 11-15 ετών.

Την Πέμπτη 16 Απριλίου τους υποδέχτηκε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Γερονθρών κ.Νίκη Μιχαλούτσου και τους μετέφερε σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Γερακίου όπου εκεί διέμειναν και τις τρεις μέρες.

Μετά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο προαύλιο του Σχολείου άρχισαν τις δραστηριότητες τους.

Την Παρασκευή 17 Απριλίου από το πρωί ξεκίνησαν πεζοπορία και επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Κάστρο Γερακίου, ξεναγήθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από τις Βυζαντινές ομορφιές του τόπου μας. Τις απογευματινές ώρες τους επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος τους προσέφερε παραδοσιακά γλυκίσματα, συζήτησε μαζί τους και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των προσκόπων, όπου σκοπός της Προσκοπικής Κίνησης είναι να αξιοποιηθούν πλήρως οι σωματικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές ικανότητες των νέων ώστε να παραδοθούν στην κοινωνία άξιοι, χρήσιμοι, ηθικοί και υπεύθυνοι πολίτες.

Το βράδυ το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου παρέθεσε γεύμα στους προσκόπους σε ταβέρνα του χωριού.

Το Σάββατο 18 Απριλίου μαζί με την συμμετοχή παιδιών του Γερακίου έπαιξαν διάφορα παιχνίδια στο προαύλιο του σχολείου και στη συνέχεια ετοίμασαν τα πράγματα τους και πήραν το δρόμο της επιστροφής.