ΓΕΡΑΚΙ. Τα έργα που κατασκευάζονται επί του επαρχιακού δρόμου Σκούρα – Γεράκι επισκέφθηκε την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα συνοδευόμενη από τεχνικό κλιμάκιο της τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Λακωνίας.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το ρέμα του «Πόρου» όπου κατασκευάζεται γέφυρα και οδικές παρεμβάσεις συνολικού μήκους 1,8 χιλ. περίπου παρακάμπτοντας ένα δύσκολο σημείο του συγκεκριμένου οδικού άξονα που ταλαιπωρεί επί χρόνια τους κατοίκους τους περιοχής και τους επισκέπτες. Αντικείμενο του έργου αποτελεί και η παράκαμψη, με νέα χάραξη, του οικισμού Γερακίου μήκους 5,64χιλ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός, των δύο παρεμβάσεων, ανέρχεται στο ποσό των 12.980.000,00€. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 στο οποίο εντάχθηκε με Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και επιβλέπεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίησή της διότι υλοποιείται ένα σημαντικό έργο για την Λακωνία, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφερειακής μας Ενότητας. Σε δηλώσεις της επισήμανε ότι, «με την ολοκλήρωση του δρόμου θα συντομευτεί ο χρόνος πρόσβασης προς την Ανατολική Λακωνία και ταυτόχρονα η διέλευση των οχημάτων θα είναι ασφαλέστερη. Με την κατασκευή της γέφυρας του Πόρου», τόνισε, «δημιουργούμε μια δεύτερη, εναλλακτική πρόσβαση προς την Ανατολική Λακωνία που θα βελτιωθεί ακόμη περαιτέρω με την παράκαμψη του οικισμού Γκοριτσάς που σύντομα ολοκληρώνουμε την μελέτη και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση και αυτού του έργου».