Ολοκληρώθηκε ο επαναληπτικός κύκλος της βιωματικής εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στη Σπάρτη με αντικείμενο: «Ατυχήματα στο σχολικό περιβάλλον» των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας που υλοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης το Σάββατο 25 Απριλίου 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν και εκπαιδεύτηκαν σταδιακά 100 εκπαιδευτικοί, που με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφιέρωσαν το Σάββατο προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν σωστά και έγκαιρα, κρίσιμες και απειλητικές για τη ζωή επείγουσες καταστάσεις.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την ιατρό Γενικής Ιατρικής και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, κ. Αντωνία Καλογεράκου, σε συνεργασία με εκπαιδευμένα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας και περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εφαρμογή σε ολιγομελείς ομάδες.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δ. Σπάρτης κ. Χρήστος Πλειώτας όπου επικρότησε την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε για την οικονομική υποστήριξη ώστε να ανατυπωθεί σε περισσότερα αντίτυπα ο οδηγός Πρώτων Βοηθειών και ο κατάλογος του σχολικού φαρμακείου.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας ευχαριστεί την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας για την άψογη συνεργασίακαθώς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης "ΛΑΚΩΝΙΑ» για την προσφορά των χυμών.