ΚΥΘΗΡΑ. Τα Κύθηρα θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος την 21η Μαϊου, επ' ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 151η επέτειο της Ενώσεως των Επτανήσων 2-31 Μαϊου 2015, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου κατά την επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο στις 26-3-15, μαζί με τον Συνταγματολόγο Καθηγητή κ. Γιώργο Κασιμάτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι λάτρης των Κυθήρων τα οποία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές λόγω της στενής φιλίας και της πολύχρονης συνεργασίας του κατά το παρελθόν με τον συμπατριώτη μας καθηγητή συνταγματολόγο κ. Γιώργο Κασιμάτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί διάφορα μέρη και θα δεχθεί τις τοπικές αρχές, ενώ δεν αποκλείεται να παραμείνει στο νησί δύο ημέρες.

Να σημειωθεί ότι έχει κληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 5-5-15 για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σαν Επίτιμου Πολίτη των Κυθήρων.

Να σημειωθεί ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει θέσει υπό την Υψηλή Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τις νέες διεθνείς έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.