ΣΠΑΡΤΗ. Η Αστυνομία έδειχνε να αιφνιδιάζεται από μια μη συνηθισμένη δραστηριότητα. Το Σάββατο 2.5.15, το πρωί, στη Σπάρτη, έβγαλαν καλό μεροκάματο οι φοιτήτριες που πωλούσαν κλήρους για ποδοσφαιρική ομάδα του Νομού Μεσσηνίας.

Από καφετέρια σε καφετέρια και από κατάστημα σε κατάστημα «σάρωσαν» την αγορά της Σπάρτης. Για κακή τους τύχη έπεσαν πάνω σε οξύνους πολίτη που θεώρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Με δύο τηλεφωνήματα και κάποιους λογικούς συνδυασμούς καταγγέλλει, χωρίς να χάσει χρόνο, το ύποπτο κατά την εκτίμησή του, συμβάν στην Αστυνομία.

Πέρασαν ώρες για να κατορθώσουν τελικά οι Αστυνομικοί να εντοπίσουν τις πωλήτριες των λαχνών που εν τω μεταξύ εικάζεται ότι «έπιασαν» αρκετές εκατοντάδες ευρώ, ίσως και χιλιάδες… από την δραστηριότητά τους.

Οι νεαρές πωλήτριες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Πρόκειται για μια υπόθεση που δοκιμάζει την ετοιμότητα της Αστυνομίας αφού μετά την καταγγελία και τον εντοπισμό έπρεπε να ελεγχθούν πάραυτα τα εξής:

1. Υπήρχε άδεια για λαχειοφόρο από την αρμόδια Αρχή στο συγκεκριμένο Σωματείο;

2. Τα αναγραφόμενα στους λαχνούς ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα ή παραπλανούσαν τους πολίτες;

3. Οι λαχνοί (έπρεπε να είναι ή) ήταν σφραγισμένοι από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.;

4. Οι πωλήτριες των λαχνών εργάζονταν νόμιμα και με βάση την εργατική νομοθεσία;

5. Κατά τον εντοπισμό τους από την Αστυνομία διαπιστώθηκε αν είχαν επάνω τους λαχνούς και χρήματα;

6. Εφόσον συνέτρεχαν οι πιο πάνω προϋποθέσεις κινήθηκε και αν ναι, ποιά διαδικασία για τον περιορισμό τους και την περαιτέρω διερεύνηση;

7. Αν πρόκειται για απάτη ή για δραστηριότητα με παραβάσεις θα ενημερωθούν δεόντως δια των ΜΜΕ οι πολίτες της Σπάρτης, που αγόρασαν λαχνούς;

Για την ιστορία η λαχειοφόρος που έδινε δώρο ένα αυτοκίνητο, μετρητά 1000€ και άλλα δώρα θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 με βάση την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν με βάση την σαφήνεια και την ακρίβεια που ισχύει για όλους τους πολίτες όταν αναπτύσσουν δραστηριότητα με στόχο το οικονομικό κέρδος.

Πολύ πιθανόν να μην υπάρχει σοβαρό παράπτωμα αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Η Αστυνομία είναι αυτή που θα σταθμίσει τα δεδομένα και να αναδείξει στο βαθμό που πρέπει την υπόθεση πάντα σε σχέση με την προάσπιση της κοινωνίας.

Πάντως τα «λαγωνικά» του τοπικού τύπου είναι πάντα σε ετοιμότητα...