Ο Σύλλογος Κυνηγών Μολάων σε επιστολή του αναφέρει:

«Κατά τις προηγούμενες ημέρες , ενημερωθήκαμε από τον Κυνηγετικό Τύπο για τις δηλώσεις που έκανε ο οικολόγος κ. Τρεμόπουλος , στις οποίες συκοφαντεί το σώμα της θηροφυλακής, χαρακτηρίζοντας τους ελέγχους της, ως υποτυπώδη και κατηγορώντας μας σαν λαθροθήρες, αποδεκατιστές των τρυγονιών.

Απαντούμε στον κ. Τρεμόπουλο, ο οποίος είναι και στέλεχος του κόμματος των οικολόγων πράσινων, ότι οι Έλληνες κυνηγοί πληρώνουμε το σώμα της θηροφυλακής από την τσέπη μας, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΤΗΝ Ε.Ε. και ότι οι άνθρωποι που στελεχώνουν το σώμα της θηροφυλακής έχουν ήδη πραγματοποιήσει πάνω από 3 εκατομμύρια ελέγχους και περισσότερες από 20.000 μηνύσεις για λαθροθηρία.

Τέλος όσον αφορά τις κατηγορίες προς όλους εμάς του κυνηγούς ότι σκοτώνουμε τα τρυγόνια του απαντάμε ότι οι λαθροθήρες δεν είναι κυνηγοί.

Εάν στον κ. Τρεμόπουλο δεν του αρέσουν τα αποτελέσματα της θηροφυλακής των κυνηγών, του ευχόμαστε «περαστικά» και του ζητάμε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία από τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος, για την πάταξη λαθροθηρίας στην Ελλάδα. Εκτός και εάν όλα αυτά που λέει για τους κυνηγούς, είναι απλά παραπέτασμα καπνού για να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια.»