ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών Σπαρτιατών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η Πνευματική Εστία Σπάρτης στο πλαίσιο του εορτασμού τη Ημέρας των Μουσείων (18 Μαΐου).

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 18 Μαΐου 2015, η ομιλία ιστορικού περιεχομένου του κ. Νίκου Γεωργιάδη, με θέμα: «Τέσσερα κατάλοιπα από το ιστορικό παρελθόν της πόλης και τρεις ιστορίες της Κατοχής», σε διάλογο με το Μουσείο της Νεότερης Σπάρτης, ανέδειξε τα υλικά και προφορικά κατάλοιπα της ζωής στη Σπάρτη του 19ου και 20ού αιώνα.

Ο περίπατος στη «Γειτονιά του Μουσείου», το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Μαΐου 2015, περιλάμβανε ξενάγηση σε πολλά σημεία της πόλης γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, γωνιές και κτίρια που επιβίωσαν στο χρόνο και διέσωσαν στοιχεία από την εποχή της δημιουργίας της πόλης, τον 19ο αιώνα.

Πολύτιμοι οδηγοί-Ξεναγοί στον περίπατο στην πόλη ήταν οι κυρίες Χαρά Γιαννακάκη και Γιάννα Κατσουγκράκη, Αρχαιολόγοι της Ε΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Γιαξόγλου και ο Νίκος Γεωργιάδης, που χρόνια τώρα καταγράφει το ιστορικό παρελθόν της πόλης.

Οι Δράσεις αυτές τελούσαν υπό την αιγίδα του ICOM (Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων) και εντάσσονταν στις φετινές Δράσεις του με θέμα: «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές».
Ευχαριστούμε όλους για την πάσης φύσεως συμμετοχή και βοήθειά τους.
Σύντομα θα ανακοινωθεί ο δεύτερος περίπατος στη «Σπάρτη του Όθωνα».