ΣΠΑΡΤΗ. Τετάρτη βράδυ, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης ¨ στη σκιά της σιωπής ¨ έζησε μια αξέχαστη φιλολογική βραδιά που πρόσφερε το αστυνομικό δαιμόνιο και η επιστημονική κατάρτιση της Μαρίας Καραγιάννη (συγγραφέας του βιβλίου), με την κ. Αντωνία Παυλάκου (Φιλόλογος, Γραμματέας της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων) να ανοίγει την καρδιά της και να συγκινεί με την «αναπαράσταση» των γεγονότων στη φαντασία του κοινού, περιγράφοντας περιπέτειες με ανατροπές που έκοβαν την ανάσα, έρωτες και φαντάσματα της μνήμης στα παιχνίδια της μοίρας στο στίβο της ζωής, σπάζοντας το τζάμι της σιωπής και ρίχνοντας φως στη σκιά των γεγονότων, βαθμολόγησε με άριστα τα γραπτά της Μαρίας Καραγιάννη!

Για να πάρει το λόγο στη συνέχεια ο κ. Ηλίας Κοντοζαμάνης, (Προϊστάμενος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής Κατάρτισης - Επιμόρφωσης της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών) και να αποδώσει δικαιοσύνη για όλα τα πρόσωπα του μυθιστορήματος, τεκμηριώνοντας με την παρουσίασή του και κρίνοντας από την έδρα του τριμελούς την κατάθεση ψυχής της συγγραφέα, την ανακήρυξε αθώα για τα όσα περιέγραψε με λεπτομέρεια, αποκαλύπτοντας μυστικά που για χρόνια τα κρατούσε ο χρόνος κρυμμένα και είδαν το φως «στη σκιά της σιωπής».

Οι μάρτυρες - αναγνώστες, Ελένη Παπαδόγιαννη και Χάρης Βασιλάκος απέδωσαν με το νι και το σίγμα (καταπληκτική η χροιά της φωνής τους) αποσπάσματα του βιβλίου, σαν να ήσαν τότε εκεί, σαν να ήσαν σήμερα εδώ οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, με αποτέλεσμα όταν πήρε το λόγο η συγγραφέας να μη μπορέσει να κρύψει τη συγκίνησή της και το κοινό το χειροκρότημά του!
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Λάμπρος Λαμπρόπουλος.