ΣΠΑΡΤΗ. Το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης της ΕΛ.ΑΣ. μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και καταγγελίας και στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης σε καταυλισμούς Ρομά εντόπισαν δύο ανήλικα παιδιά που όπως αποδείχθηκε δεν είναι βιολογικά συμβατά με τους φερόμενους ως γονείς τους και δεν είναι ούτε υιοθετημένα. Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για περίπτωση αρπαγής και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει νόμιμη διαδικασία υιοθεσίας.

Τα ανήλικα είναι ηλικίας περίπου 4 ετών, έχουν χαρακτηριστικά εμφανώς διαφοροποιημένα από τους φερόμενους ως γονείς. Αρχικά οι γονείς προσήχθησαν για να διερευνηθεί η υπόθεση και ισχυρίστηκαν ότι είναι φυσικά παιδιά τους.

Μετα από την εξέταση DNA προέκυψε ότι δεν είναι συμβατά.

Εις βάρος των 4 Ρομά (το ζεύγος δύο 29χρονων και το ζεύγος ενός 35χρονου και μιας 27χρονης) που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα σχηματίζεται δικογραφία για το κακούργημα της αρπαγής ανηλίκου και την Δευτέρα παραπέμπονται στον Ανακριτή. Τα 2 παιδιά θα μεταφερθούν και θα φιλοξενηθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το γεγονός αυτό φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα προβλήματα που γεννά η συγκεχυμένη και εν πολλοίς παράνομη διαβίωση Ρομά στα χωριά του Δήμου Σπάρτης.

Δείτε το video