ΣΠΑΡΤΗ. Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Πολιούχων του Καραβά Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ενοριακό Ιερό Ναό του ομώνυμου οικισμού του Δήμου Σπάρτης την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 20/5, τελέσθηκε στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό, Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στον οποίο παρευρέθησαν οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών από τον Καραβά και την ευρύτερη περιοχή. Αρκετοί ήταν, επίσης, οι συλλειτουργούντες ιερείς όμορων ενοριών που τίμησαν την μνήμη των δύο Ισαποστόλων Αγίων και την εορτάζουσα ενορία μας. Φέτος - για πρώτη φορά – τελέσθηκε, επίσης, λιτάνευση της εικόνας των δύο Αγίων στα σοκάκια του οικισμού, πέριξ του Ι. Ναού.

Ανήμερα της εορτής των δύο Ισαποστόλων Αγίων, Πέμπτη 21/5, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε Άρτο υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου και όλων των κατοίκων του χωριού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η κλήρωση των λαχνών της Ενορίας. Κατόπιν, ένα μικρό γλέντι - άνευ μουσικής - με σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά διοργανώθηκε από το Σύλλογο για τους παρευρισκόμενους, όπου και πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της ετήσιας λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του τον διήμερο εορτασμό του Καραβά, παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, φορέων και σωματείων και τέλος, οι μαθητές και οι καθηγητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) που εδρεύει στον Καραβά.

Η Ενορία Καραβά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά ευχαριστούν όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους το εορτάζον χωριό μας. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και καλά…

Πηγή - Φωτογραφίες: e-karavas.gr