ΣΠΑΡΤΗ. Η καρδιά μπορεί να προδώσει τον καθένα μας. Κι όμως… Η Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι απλή και σώζει ζωές. Ο Σύλλογος «Ετοιμοκλής» παρουσιάζει την «ΚΑΡΠΑ» σε ένα σεμινάριο ανοικτό στο κοινό
Κάθε χρόνο, κάθε μέρα, χιλιάδες άνθρωποι καταρρέουν και πεθαίνουν από καρδιακή προσβολή. Κι όμως. Ο θάνατος μπορεί σε αυτή την περίπτωση να αποτραπεί. Αρκεί κάποιος να ξεκινήσει άμεσα την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Την επονομαζόμενη «Κάρπα». Η Κάρπα ουσιαστικά περιλαμβάνει δυο ενέργειες: τις θωρακικές συμπιέσεις (για να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κυκλοφορία του αίματος) και τις εμφυσήσεις διάσωσης (για να μεταφερθεί οξυγόνο στους πνεύμονες).

Ο Ανθρωπιστικός – Διασωστικός σύλλογος «Ετοιμοκλής» στο πλαίσιο των δράσεών του παρουσιάζει την Κυριακή 31 /5/2015 στις 6 μ.μ, στο χώρο του Πάρκου Γουδέ την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, βήμα – βήμα, έτσι ώστε ο καθένας μας να μπορέσει να παρέμβει σωτήρια σε ένα επεισόδιο καρδιακής προσβολής.

Η μίνι αυτή εκπαίδευση είναι ανοιχτή και όσοι την παρακολουθήσουν θα μπορέσουν να κάνουν επιτόπου πρακτική εξάσκηση σε ειδικό πρόπλασμα / κούκλα.