ΣΠΑΡΤΗ. Όπως ήδη είναι γνωστό, τα δυο ζευγάρια Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ή παράνομη υιοθεσία παιδιών, σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Κατά την ανάκριση, εμφανίστηκε γυναίκα Ρομά που δήλωσε πως είναι βιολογική μητέρα του 4χρονου αγοριού. Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως έδωσε το παιδί της στο ζευγάρι που γνώριζε καλά, ίσως τους συνδέει και συγγενική σχέση, γιατί δεν μπορούσε να το μεγαλώσει. Κάτι τέτοιο άλλωστε συνηθίζεται. Δέχτηκε μάλιστα να υποβληθεί σε εξέταση DNA της οποίας απαντήσεις θα έχει η Αστυνομία την Τετάρτη 27/5.
Για το 4χρονο κοριτσάκι τώρα, η Αστυνομία βάσει πληροφοριών και στοιχείων που έδωσαν στις καταθέσεις τους οι φερόμενοι ως γονείς, αναζητά τη φυσική μητέρα σε Σπάτα και Αλβανία. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, για γυναίκα Ρομά.
Αξίζει να σημειωθεί πως για καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχουν αποδεικτικά νόμιμης υιοθεσίας, η εύρεση όμως των φυσικών μητέρων θα απαλλάξει άμεσα τους κατηγορούμενους από την κατηγορία της αρπαγής παιδιού. Στην περίπτωση βεβαίως που η φερόμενη ως βιολογική μητέρα δεν έχει DNA συγγενές με αυτό του αγοριού θα κατηγορηθεί για παραπλάνηση των αρχών και ψευδορκία.
Εν τω μεταξύ η Αστυνομία διαβεβαιώνει πως τα παιδιά όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε ασφαλές μέρος εκτός του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης ενώ δεν έχουν ακόμη οδηγηθεί στο "Χαμόγελο του Παιδιού".