ΣΠΑΡΤΗ. Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 συμπολίτες μας από τη Λακωνία είχαν την χαρά να επισκεφθούν την Ογκολογική μονάδα παίδων "Μαριάννα Β Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ" και τον Σύλλογο εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών "ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ".

Τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών Καθηγητής Ιατρός κ. Στυλιανός Γραφάκος ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους της Ογκολογικής Μονάδας αλλά και στο «Όραμα Ελπίδας».
Γνωρίσαντους δασκάλους στα σχολεία Νηπιαγωγείο Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Εντυπωσιαστήκαν από την εξαιρετική δράση αυτών των ανθρώπων που εργάζονται, προκειμένου όσα παιδιά βρεθούν εκεί για νοσηλεία να διατηρήσουν την επαφή με το σχολείο σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον.
Μιλήσαν με νέους ευχάριστους ανθρώπους που όταν τους εξιστόρησαν ότι ήταν κάποτε ασθενείς και μετά την μεταμόσχευση μυελού η ζωή τους βρήκε τον δρόμο της!

Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Τους θαυμάσαμε και γεμίσαμε τις "μπαταρίες" μας για να συνεχίσουμε την εκστρατεία μας και να μεγαλώσουμε την Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών...!!!»

Οι συμπολίτες αυτοί μας καλούν όλους να στηρίξουμε με την παρουσία μας και να αποδείξουμε την ευαισθησία μας σε αυτά τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη, στην διημερίδα για την αύξηση των μελών της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ώρα 19:30 και στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης το Σαββάτο 6 Ιουνίου 2015, ώρα 18:30 θα δοθούν όλες οι πληροφορίες από τον Διευθυντή της Μονάδος Μεταμοσχεύσης Μυελού των Οστών, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» Γ.Ν. «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και Επιστημονικό Υπεύθυνο της Τράπεζας, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Στέλιο Γραφάκο.
Χορηγός επικοινωίας της προσπάθειας είναι το notospress.gr και το DRtv.