Ο δεύτερος γύρος του Κυπέλου Χώματος πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, με την ομώνυμη αγωνιστική λέσχη να διοργανώνει το Σπριντ “Μολών Λαβέ”. Τα 33 πληρώματα που εκκίνησαν στον αγώνα αγωνίστηκαν τρεις φορές στη χωμάτινη ειδική Πάρνωνας, μήκους δέκα χιλιομέτρων. Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Γιάννης Μπαντούνας με το Mitsubishi Lancer EVO VI της κατηγορίας Α. Ο οδηγός από τον Πύργο, που είχε στο δεξί του μπάκετ τον Ηλία Παναγιωτούνη, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα τρία περάσματα, σημειώνοντας μία πειστική και φυσικά δίκαιη νίκη.

Μπορεί η πρώτη θέση να ήταν αποκλειστική υπόθεση του Μπαντούνα, αλλά πιο πίσω παρακολούθησαμε μία άκρως ενδιαφέρουσα μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της γενικής. Συγκεκριμένα, οι Κλουβάτος-Βλαχογένης με το Lancer ένατης γενιάς κατάφεραν να επικρατήσουν επί των Λαϊνόπουλο-Κολοτούρο με το Subaru Impreza GT, εξασφαλίζοντας το δεύτερο σκαλί του βάθρου στην τελευταία ε.δ. και με διαφορά της τάξεως των 6 δευτερολέπτων. Ο Κλουβάτος κατάφερε να σημειώσει ένα πολύ καλό χρόνο στο πρώτο πέρασμα, πίσω από τον Μπαντούνα, δημιουργώντας μία διαφορά δέκα δευτερολέπτων. Ο Λαϊνόπουλος από την πλευρά του, έκανε τον δεύτερο χρόνο στις δύο εναπομείναντες ειδικές, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να στερήσει από τον Κλουβάτο τη δεύτερη θέση.

Με μικρή διαφορά, όμως, επικράτησαν και οι Σπανός-Γκοτοβός με το Subaru Impreza N12 στη μάχη της 4ης θέσης, καταφέρνοντας να τερματίσουν μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα μπροστά από τους Καροτσιέρη-Μαχαίρα με Subaru Impreza. Στην κατηγορία F2, οι Υφαντής-Στάικος με το Ford Escort MKII ήταν οι τελικοί νικητές, με τους Αντωνίου-Μούγιο με ίδιο αυτοκίνητο να τους ακολουθούν από τη δεύτερη θέση.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η ΛΑΣ στο περιθώριο του αγώνα τίμησε για την προσφορά τους στο χώρο των αγώνων τους Άρη Βωβό, Στράτη Χατζηπαναγιώτου, αλλά και τον Άρη Σταθάκη, το όνομα του οποίου έδωσε και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της πόλης, ως αναγνώριση της ευρύτερης προσφοράς του στο χώρο του αυτοκινήτου._Π.Τ.
Πηγή:http://www.ilialive.gr/