ΣΠΑΡΤΗ. «Ενώ όλες οι νομαρχιακές επιτροπές ΠΑΣΟΚ της χώρας, ανακοίνωσαν τα ονοματεπώνυμα των προσώπων που εξελέγησαν σύνεδροι, μαζί ταυτόχρονα με τον αριθμό των ψήφων που έλαβε κάθε υποψήφιος και κατά την σειρά εκλογής του κάθε προσώπου, στο Νομό Λακωνίας παρατηρήθηκε το εξής περίεργο φαινόμενο: ανακοινώθηκαν οι σύνεδροι όχι με τη σειρά εκλογής τους, αλλά με αλφαβητική σειρά,διότι υποψήφιες σύνεδροι ήσαν και οι δύο κόρες του μοναδικού βουλευτή Πασόκ Λακωνίας κ. Γρηγοράκου». Αυτό αναφέρει ο Γεώργιος Μανωλάκος.

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με αλφαβητική σειρά(κατά πρωτόγνωρο τρόπο, που θυμίζει παλαιοκοματικές μεθόδους),επελέγει,ώστε να μην αναδειχθεί η αλήθεια,ότι δηλαδή οι κόρες του κ. Γρηγοράκου δεν τιμήθηκαν από τα μέλη και φίλους του Πασόκ στις πρώτες θέσεις,αλλά στις τελευταίες,αφού άλλωστε είναι άγνωστες στο Νομό Λακωνίας και ο κόσμος απεχθάνεται την οικογενειοκρατεία.Όσο και να θέλει ο κ. Γρηγοράκος να μείνει κρυφό, ότι οι κόρες του πάτωσαν,έναντι άλλων υποψηφίων, επιλέγοντας την αλφαβητική σειρά,ο κόσμος θα μάθει την αλήΘεια» τονίζει στην επιστολή του.
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί και μεταξύ των εκλεγμένων συνέδρων Λακωνίας,οι οποίοι ζητούν από την νομαρχιακή επιτροπή να ανακοινώσει τη σειρά εκλογής,με βάση τους ψήφους που έλαβε έκαστος και όχι αλφαβητικά,για να μην απογοητευτούν οι κόρες του κ. Γρηγοράκου.Ας κοιτάξουν την νομαρχιακή επιτροπή Αχα'ι'ας,Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και ολόκληρης της χώρας,που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα κατά σειρά εκλογής. Τέλος τα παιχνίδια. Τέλος».


Το notospress.gr προκειμένου να διασταυρωθούν οι πληροφορίες επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠαΣοΚ κ. Νικόλαο Κουφό. Η απάντηση του Γραμματέα ήταν ότι κατά παράδοση στην Νομαρχιακή τα αποτελέσματα ανακοινώνονται με αλφαβητική σειρά και όχι με βάση τις ψήφους εκλογής. Όταν ζητήσαμε τον αριθμό των ψήφων μας απάντησε ότι αυτή η λίστα είναι για εσωτερική κομματική χρήση.
Από τα δεδομένα φαίνεται ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση του Γεωργίου Μανωλάκου.

Δείτε την άλλη άποψη του ΠαΣοΚ Αρκαδίας!:
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ψηφοφορία των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ ενόψει του επικείμενου Συνεδρίου του Κόμματος που θα γίνει στις αρχές του Ιουνίου.

Ψήφισαν 482 άτομα στη Τρίπολη ενώ η εικόνα στο Δήμο Τρίπολης μετά την καταμέτρηση διαμορφώνεται ως εξής:
Ψήφισαν 482 Έγκυρα 477 Λευκό 1 Άκυρα 4
Ποιοι εκλέγονται
Σωτηρόπουλος Τριαντάφυλλος 175
Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος 133
Συρεγγέλας Ανδρέας 83
Πεπόνης Γεώργιος 63
Αποστολόπουλος Ανδρέας 58
Λαγός Αθανάσιος 55
Λουκάς Δημήτριος 51
Τότσης Νικόλαος 44
Γιαννακούρας Άγγελος – Αθανάσιος 43
Καδάς Γεώργιος 31
Καρναβέζος Αθανάσιος 27
Παπούλιας Φώτιος 22
Γυναίκες που εκλέγονται με βάση τη ποσόστωση
Ρούσου Διονυσία
Τσόπελα Φωτεινή
Καπογιάννη Κωνσταντίνα
Δημοπούλου Αφροδίτη
Λαγοδόντη Ευγενία