ΣΠΑΡΤΗ. Στις 29/4/15 ο βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης με παρέμβαση του στη βουλή ζητούσε από τον ΕΛΓΑ την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ 2011 στους Λάκωνες παραγωγούς, οι οποίες ακόμη εκκρεμούν, καθώς επίσης και των αποζημιώσεων για τις ζημίες από τις ανεμοθύελλες και τον παγετό στις αρχές του 2015.

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου σε απάντηση του στο Λάκωνα βουλευτή αναφέρει ότι σχετικά με τις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ 2011, στους δικαιούχους Λάκωνες αγρότες, η διαδικασία των ελέγχων όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αναμένεται να αρχίσει περί τα τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου 2015. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν οι πίνακες ζημιάς και θα ακολουθήσει η καταβολή των ενισχύσεων στους κριθέντες δικαιούχους παραγωγούς σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κανονισμού Κρατικών Ενισχύσεων.

Σε ότι αφορά τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις ανεμοθύελλες και τους παγετούς που σημειώθηκαν στις αρχές του 2015 σε διάφορες καλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Λακωνίας, ο κ. Αποστόλου επισημαίνει ότι έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., έγιναν οι αναγγελίες ζημίας και έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις. Μάλιστα το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα ολοκληρωθεί εντός του Μαϊου 2015. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα κατά τα προβλεπόμενα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς με την προϋπόθεση βέβαια ότι, οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.