ΣΠΑΡΤΗ. Οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων του ΠαΣοΚ επέφεραν μοιραίες συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη του σχετικά με τους κανόνες που πρέπει, στοιχειωδώς, να ισχύουν σε πολιτικούς οργανισμούς όπως ένα κόμμα με ιστορία και παρελθόν.
Όπως καταμαρτυρούν μέλη του ΠαΣοΚ στη Λακωνία η δημοσίευση των ονομάτων για το Συνέδριο προς τα ΜΜΕ έγινε με αλφαβητική σειρά και όχι με βάση τις ψήφους που τα μέλη έλαβαν. Ο Γραμματέας του κόμματος εξήγησε, μέσω του notospres.gr, ότι αυτή η τακτική συνηθίζεται ενώ ακόμα και η λίστα με τους σταυρούς δεν μπορεί να διατεθεί στους δημοσιογράφους διότι είναι για εσωκομματική χρήση.

Ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη αυτή στάση να ενοχλήσει μέλη του ΠαΣοΚ που έσπευσαν να υποβάλουν τη λίστα των ψήφων προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.
Το notospress.gr δημοσιεύει τα αποτελέσματα από λίστα που προσκόμισαν μέλη και όχι η Γραμματεία της Νομαρχιακής του ΠαΣοΚ. Σύμφωνα με τη λίστα σύνεδροι θα είναι:

1)Τσιμπίδης Παναγιώτης 57
2)Ηλιάδης Νικόλαος 55
3)Τσίχλης Χρήστος 48
4)Γιώτης Αλέξανδρος 45
5)Δαβού Καλλιόπη 45
6)Ηλιάδη Λυγερή 43
7)Σαμουλτάς Στάυρος 42
8)Σκούπας Νίκος 42
9)Τερκεσίδου Κατερίνα 42
10)Παναγούλια Αντωνία 33
11)Παναγιωτακάκος Χρήστος 31
12)Κανελλάκος Αριστείδης 27
13)Νικολακάκου Αμαλία 26
14)Σκαφιδάς Ηλίας 26
15)Μένεγα Αντωνία 22
16)Γρηγοράκου Μαρκέλλα 12
17)Γρηγοράκου Παναγιώτα 8.

Στην εκλογή των συνέδρων υπήρχε πολυσταυρία και ψήφισαν 313 μέλη.
Ένταση δημιουργήθηκε διότι μέλη του ΠαΣοΚ εκτιμούν ότι η Γραμματεία απέκρυψε τη λίστα ψήφων προκειμένου να μην «εκτεθούν» οι δύο κόρες του βουλευτή και σημαίνοντος στελέχους του ΠαΣοΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, οι οποίες, σύμφωνα με τη λίστα που διαθέτει το notospress,gr βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.
Είναι προφανές ότι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έθεσε τις θυγατέρες του στη διάθεση του κόμματος σε μια εποχή απροθυμίας και αποχής πολλών μελών του ΠαΣοΚ.

Έμπειροι επι των κομματικών πραγμάτων τονίζουν ότι πολιτική σημασία δεν έχει τόσο η (διαφαινόμενη) χαμηλή αποδοχή των θυγατέρων Γρηγοράκου (αυτά συμβαίνουν) αλλά η συνειδητή απόκρυψη των σταυρών και η δημοσίευση των αιρετών αλφαβητικά.