Σε μια συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα στο Διοικητήριο της Σπάρτης μεταξύ Υπουργού Επικρατείας και Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, ο Τέρενς Κουίκ μίλησε για μια σειρά ζητημάτων:

Λευκτρο-Σπάρτη
-«Η αντιπεριφερειάρχης με ενημέρωσε για το ζήτημα του δρόμου Λεύκτρο-Σπάρτη. Είναι αναγκαίο να φτιαχτεί επιτέλους ο δρόμος Τρίπολη-Σπάρτη. Μου μίλησε επίσης και για το Μουσείο της Σπάρτης. Για τα ζητήματα αυτά θα συντάξω εκθέσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς και εντός δεκαημέρου θα ενημερώσω την κ. Τζανετέα για την ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην πόλη από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και την υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά. Γι’ αυτά αλλά και για τα Σπήλαια του Δυρού που όπως ενημερώθηκα καταρρέουν.

Απορρίμματα
-Για το ζήτημα των σκουπιδιών δεν μπορώ καθόλου να μιλήσω, δεν έχω ασχοληθεί, δεν το ξέρω. Αύριο θα είναι εδώ ο αρμόδιος υπουργός.

ΜΜΕ
-Για τα τηλεοπτικά μέσα και την Digea γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δραματική. Περίπου σε 8 μήνες θα είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ ώστε να μπορούν να ενταχθούν εκεί με χαμηλό ενοίκιο στο πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού όσα μέσα θέλουν. Ο ψηφιακός αυτός χάρτης δεν θα έχει μαύρες τρύπες και κενά όπως εκείνος της Digea. Προσπαθούμε επίσης να κατανείμουμε ορθολογικά το 30% της κρατικής διαφήμισης.

Διαπραγμάτευση

-Η Σπάρτη έχει τη δυνατότητα βάσει ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου να αποτελέσει πρότυπο οικονομικά αυτόνομης πολιτείας. Όσο για τα αποθεματικά και το εάν πρόκειται αυτά να επιστραφούν στους δήμους, άγνωστον. Ο πρωθυπουργός πάντως θέλει να κλείσει τη συμφωνία άμεσα και θα το κάνει. Θα δούμε, δεν είμαι αρμόδιος να σας πως κάτι άλλο. Πάντως πρόβλημα με την ψήφιση της συμφωνίας δεν θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης.

ΚΕΕΜ
-Ως προς τη συζήτηση για τις αλλαγές στο χάρτη των στρατοπέδων ανά την Ελλάδα,
δεν ξέρω εάν θα ανοίξει θέμα για το ΚΕΕΜ της Σπάρτης. Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ενίσχυση των συνόρων».


Ο Τέρενς Κουίκ, απαντώντας στο «Πάνω απ’ το πτώμα μας θα το πάρετε» της κ. Τζανετέα που τόνισε ότι το ΚΕΕΜ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης, είπε «προτιμώ να μη βλέπω πτώματα στον Έβρο».