ΣΠΑΡΤΗ. Ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχου κ Τζανετέα είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Λακωνίας. Αφού προηγουμένως παραχώρησε δίωρη συνέντευξη στην τοπική τηλεόραση, κατέφθασε στην συνάντηση του με τους δημοσιογράφους για να τονίσει ότι ο τοπικός τύπος τηρεί τους κανόνες της δεοντολογίας…

Ο Τέρενς Κουίκ, εμπειρότατος περι των ΜΜΕ, γνωρίζει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της ενημέρωσης στην ελληνική περιφέρεια.
Σύμφωνα με όσα τόνισε στόχος της Κυβέρνησης είναι να αποδοθεί στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ το μερίδιο που τους αναλογεί από την Κρατική διαφήμιση.
Σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο εξήγησε ότι η ΕΡΤ θα δημιουργήσει οικονομικά προσιτή πλατφόρμα για την συνεργασία με τα περιφερειακά κανάλια έτσι ώστε να απαλλαγούν από την αντεθνική σύμβαση Σαμαρά – Βενιζέλου με την Digea. Ο κ Κουίκ χαρακτήρισε αντεθνική την συμφωνία για τα κανάλια αφού πολλές περιοχές εθνικής σημασίας έχουν μαύρο στα ελληνικά κανάλια και οι Έλληνες πολίτες βλέπουν κανάλια της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας…

Ο κ. Κουίκ αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα κλείσει μέσα στα πλαίσια που τέθηκαν προεκλογικά.