ΑΡΚΑΔΙΑ. Πριν από λίγες μέρες, ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ διοργάνωσε μια εκδήλωση για την απελευθέρωση μιας θαλάσσιας χελώνας που παρέμεινε στο Κέντρο Διάσωσης μετά από σοβαρό τραυματισμό της για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ειδικότερα, ο «Λευτέρης», μια θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα καρέτα (Caretta caretta), που πριν από ένα χρόνο εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένη από σκάφος, μετά από πολύμηνη θεραπεία στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, αφέθηκε ελεύθερος και πλέον υγιής, στον Όρμο Άστρους του Αργολικού Κόλπου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Η εκδήλωση απελευθέρωσης συνδιοργανώθηκε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ και τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα - υγροτόπου Μουστού. Στην εκδήλωση απελευθέρωσης, η οποία έλαβε χώρα στην ακτή του Παραλίου Άστρους, παραβρέθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους, συνοδεία των δασκάλων τους.

Η απελευθέρωση, κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής, μιας και ο «Λευτέρης» με ιδιαίτερη ευκολία κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα, αφήνοντας πίσω του τους μικρούς του φίλους ενθουσιασμένους να χειροκροτούν για αρκετή ώρα, μέχρι να χαθεί τελείως από το οπτικό τους πεδίο.