ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, παρουσιάστηκε ένα βιβλίο ποίησης σε εκδήλωση της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης. Η διαφορετικότητα της παρουσίασης αυτής ήταν η προσφορά του Σπαρτιάτη Γιώργου Γάββαρη προς την Πνευματική Εστία Σπάρτης. Ο Γιώργος Γάββαρης δημιούργησε ποιήματα με την τεχνική των Χαϊκού, τα οποία αποτυπώνουν στιγμές του χαρακτήρα και της ζωής του. Τα ποιήματα αυτά δέθηκαν σε ένα όμορφο βιβλίο με τη φροντίδα της Ελένης Παπαδημητρίου και του Βασίλη Αντωναράκου. «Χωματόσποροι» ο τίτλος του. Τα έσοδα από την πώληση της έκδοσης αυτής διατέθηκαν από το συγγραφέα Γιώργο Γάββαρη για τους σκοπούς και τις δράσεις της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης. Η εξαιρετικά ευγενής δωρεά αυτή είναι σπάνια στην εποχή μας και χαρακτηρίζει ανθρώπους με δύναμη ψυχής.

Τη συλλογή ποιημάτων παρουσίασαν ο ειδικός επί του θέματος, ποιητής Χρήστος Τουμανίδης, Πρόεδρος του ελληνικού Κύκλου Χαϊκού και ο Σπαρτιάτης Αργύρης Σταυρόπουλος, που χρόνια τώρα σεμνά ασχολείται με θέματα ποίησης, και τύπου Χαϊκού.

Η παρουσία του ποιητή Χρήστου Τουμανίδη στη Σπάρτη οδήγησε και στην παρουσίαση του δικού του βιβλίου ποίησης το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, με τίτλο «Ελεγείες της Ανατολής». Η Πνευματική Εστία Σπάρτης για πρώτη φορά μεταφέρθηκε σε έναν άλλο φιλόξενο χώρο, στο “Veil café-bistrot”, στα Πικουλιάνικα. Η απλή βαθειά ποιητική ατμόσφαιρα αναδείχθηκε από τη φιλόλογο Χαρά Νικολακοπούλου και την ποιήτρια Ελένη Κοφτερού, που ταξίδεψαν από την Καλαμάτα για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή. Οι παρουσίες του Αργύρη Σταυρόπουλου και του Γιώργου Γάββαρη προσέθεσαν μία ακόμη ποιητική πινελιά.