ΣΠΑΡΤΗ. Το ποδόσφαιρο της Σπάρτης έχει την δική του ιστορία. Ιστορικά, λοιπόν, έχει αποδειχθεί ότι όταν η Σπάρτη κατάλαβε την κρισιμότητα των καταστάσεων πρωταγωνίστησε. Πρέπει να διαλέξουμε τι θέλουμε: Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με ισχνές τάσεις ανόδου ή επαγγελματικό ποδόσφαιρο με ελπίδες καθιέρωσης;Η ιστορία το έχει αποδείξει. Όταν βρέθηκαν άνθρωποι με πυγμή, χρήμα και πίστη η Σπάρτη προχώρησε ποδοσφαιρικά.

Αυτή την εποχή, η οικογένεια Γιαννακόπουλου δίνει στη Σπάρτη και πάλι, αυτή την ευκαιρία. Όπως παλαιότερα το είχε πράξει η οικογένεια Κανελλάκη.

Αυτό που για πολλά χρόνια ήταν το ζητούμενο, ο ισχυρός άνδρας που θα επενδύσει στο Ποδόσφαιρο της Σπάρτης, σήμερα είναι δεδομένο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος και δοκιμασμένος… Συνεπώς οι άνθρωποι που μέχρι σήμερα κράτησαν αναμμένη τη φλόγα του Σπαρτιατικού ποδοσφαίρου έχουν μία ακόμα υποχρέωση, ή καλύτερα καθήκον: να συμβάλουν ώστε το ποδόσφαιρο της Σπάρτης να περάσει σε εγγυημένη τροχιά ανόδου και εξέλιξης.

Τι θα μπορούσε να ονειρευτεί σήμερα ένας πιστός φίλαθλος της ΑΕ Σπάρτης;

Η ομάδα, να προχωρήσει γενναία στην Γ’ Κατηγορία της Super Leuge, να καταγράψει νίκες και να «θερίσει» βαθμούς, να πάρει τίτλους και να αποδώσει καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Το όνειρο γίνεται πλέον πραγματικότητα. Κοντά μάλιστα σε αυτό έρχονται και όλες οι θετικές σκέψεις για προβολή της Σπάρτης, για τόνωση της τοπικής οικονομίας, για ανάπτυξη Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθλητισμού στη Σπάρτη, για κλάμπ οργανωμένων Φιλάθλων, για αξιοποίηση όλου του αξιόμαχου ποδοσφαιρικού δυναμικού της Λακωνίας. Δίπλα σε όλα αυτά ανθίζει και η ελπίδα ότι δεν θα ζήσουμε ένα στιγμιαίο όνειρο μικρής διάρκειας αλλά θα μπουν οι βάσεις ώστε το Σπαρτιατικό ποδόσφαιρο να γράψει λαμπρές σελίδες στον αθλητισμό.

Τα συστατικά της επιτυχίας είναι συγκεκριμένα. Πρώτα απ’ όλα, στην Ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2015 χρειάζεται ο άνθρωπος που θα ηγηθεί επενδυτικά. Δηλαδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που απέδειξε ότι μέσα απο κάθε προσπάθεια, ακόμα και μικρή, βλέπει μεγάλους στόχους.

Στη συνέχεια, με εξασφαλισμένη την στήριξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου χρειάζεται η κατάλληλη Διοίκηση που θα εγγυηθεί την καλή συνεργασία, την αντοχή στην κόντρα της Κατηγορίας, την ευελιξία και αποδοτικότητα στους ποδοσφαιρικούς κύκλους αλλά και την επικοινωνία με τη βάση της ομάδας.

Ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές και οι αγωνιστικοί στόχοι είναι το επόμενο βήμα που θα αποφασίσουν αυτοί που επενδύουν, που εξειδικεύονται και γνωρίζουν. Ανάλογα με το μπάτζετ και τα πρόσωπα.

Όπως σε κάθε ιστορική ομάδα έτσι και στην ΑΕ Σπάρτης υπάρχουν και αυτοί που φέρουν το παράσημο της προσφοράς και του εθελοντισμού. Άνθρωποι που ο καθένας, με τον τρόπο του, τις τελευταίες δεκαετίες προσέφεραν στην ομάδα. Αυτοί είναι (και πρέπει να είναι) παρόντες. Άλλωστε αυτοί ξέρουν καλύτερα απ’ όλους που και πως πρέπει να σταθούν για να βοηθήσουν την νέα προσπάθεια της ομάδας και να μην εμποδίσουν τη θέα προς τον στόχο.

Οι Φίλαθλοι, βασική συνιστώσα, αυτοί που αγαπούν το ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον όταν αυτό παίζεται στην πόλη τους. Οι ποδοσφαιρόφιλοι της Λακωνίας που δεν έχουν λόγο να μη δουν και να μην χειροκροτήσουν την ομάδα της Σπάρτης. Οι Οπαδοί της ΑΕ, που χρόνια τώρα κράτησαν ζωντανή τη φλόγα της.

Ο Δήμος Σπάρτης, στο μέτρο που αναλογεί στο άθλημα, στην Ένωση, στον συμπατριώτη Γιαννακόπουλο και στις κρίσιμες, οικονομικά και κοινωνικά, εποχές θα πρέπει να σταθεί αρωγός προς την κατεύθυνση της εδραίωσης του ποδοσφαιρικού αθλητισμού αλλά και της δημιουργίας των υποδομών που έχει ανάγκη, όχι ο επενδυτής, αλλά η πόλη.

Η συμβολή Γιαννακόπουλου και η μετρημένη και τελικά αποδοτική διαχείριση των συνεργατών του έχουν ήδη καταγραφεί. Η πόλη της Σπάρτης είναι τώρα υποχρεωμένη να καταγράψει τη δική της μετρημένη αλλά και μετρήσιμη συμβολή, στην ιστορική πρόκληση για μια αδιάκοπη ανοδική πορεία της ΑΕ Σπάρτης.

Στο πέρασμα από τα αλώνια προς τα σαλόνια δεν περισσεύει κανείς. Όλοι οι καλοί χωράνε, αρκεί όλοι να έχουν το ίδιο πόθο – στόχο: το στοίχημα για τη Σπάρτη να είναι πάντα τίμιο και καθαρό…