Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Αγαπητοί φίλοι,
αν το "ΝΑΙ" την Κυριακή το βράδυ πάρει ένα σεβαστό ποσοστό (= πάνω από 30%), πράγμα που απεύχομαι, θα μπορούμε να μιλάμε πλέον για καθαρή ένδειξη αναβίωσης των μνημονιακών τεράτων.

Ήδη , όλοι οι προνομιούχοι ή αυτοί που δεν επηρεάστηκαν από τη δημοσιονομική λαίλαπα των προγραμμάτων λιτότητας των 6 τελευταίων χρόνων, σε αυτή τη χώρα, συντονίζονται περίφημα. Έχουν τους περισσότερους δίαυλους "ενημέρωσης" (=παραπληροφόρησης) στο πλευρό τους, έχουν τις υλικές υποδομές, τα πληροφοριακά συστήματα, όλα στη διάθεσή τους ΝΑ ΦΟΒΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ τον ελληνικό λαό.

Τρομάζω όταν παραγωγικοί φορείς, τοπικοί άρχοντες, ιεράρχες, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες κάνουν δηλώσεις υπέρ του "ΝΑΙ". Τι προσδοκούν όλοι αυτοί; Γιατί δέχονται την έσχατη ταπείνωση από τους δανειστές; Πώς κατάφεραν και διατήρησαν τα κεκτημένα τους , τη στιγμή που όλοι ματώνουμε καθημερινά; Γιατί υπονομεύουν την περήφανη , γεμάτη αξιοπρέπεια, πρωθυπουργική μάχη; Φοροδιαφεύγουν , λυμαίνονται κρατικά ταμεία, ξεκοκαλίζουν ΕΣΠΑ, δεν αποδίδουν ΦΠΑ, μονοπωλούν υψηλόβαθμες διοικητικές ιεραρχίες, καπαρώνουν κοινοτικές επιδοτήσεις και προγράμματα; Τι τελικά τους διαφοροποιεί από τα εκατομμύρια Ελλήνων που υποφέρουν;
Αυτή την εβδομάδα λυσσά η συντήρηση, κατισχύει ο φόβος, πλεονάζει το θράσος, υποχωρεί η νηφαλιότητα, κυριαρχεί η παραπληροφόρηση, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ!!!

Απογοητευμένος ο πρωθυπουργός μας, με τόσες λάμιες να τον πνίγουν, τόσες λερναίες νεοφιλελεύθερες ύδρες να τον απειλούν, τόσα κοινοτικά ερπετά να τον υπονομεύουν, τόσα τρομολάγνα κοράκια εσωτερικού να τον υποσκάπτουν ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ.

Είναι τίμιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Αν ο ελληνικός λαός προσκυνήσει τους δημίους του, παραδώσει πάλι τους χαλκάδες της δουλείας του, που με τόσο κόπο είχε καταφέρει να λυγίσει το Γενάρη ,στους ίδιους μακελάρηδες, ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!
Δεν υπηρετεί μνημόνια ο Αλέξης Τσίπρας!!!

Άλλοι θα συνεχίσουν το χαοτικό έργο τους, την ολοκληρωτική αφάνιση της χώρας. Άλλοι θα εξοντώσουν την αγροτιά, θα απολύσουν μαζικά στο δημόσιο, θα δώσουν μισθούς 400 ευρώ, θα ξεκληρίσουν τους συνταξιούχους, θα κάνουν απάνθρωπες εξώσεις, θα διώξουν επιστήμονες στο εξωτερικό, θα μετατρέψουν σε είδη πολυτελείας τα βασικά είδη διατροφής, θα ισοπεδώσουν σχολεία και νοσοκομεία, θα παραδώσουν τα πάντα στους ιδιώτες, θα ξεπουλήσουν αντί πινακίου φακής την εθνική γη, θα αρνηθούν ιθαγένειες σε όσουν μετέχουν της ελληνικής παιδείας, θα μαντρώσουν το κοινοβούλιο, θα νομοθετούν με προεδρικά διατάγματα, θα στήνουν φράγματα ντροπής, θα ματώνουν τη Μεσόγειο με των κατατρεγμένων τα κουφάρια, θα εγκαταλείπουν στην τύχη τους ψυχικά ασθενείς και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα δέρνουν με το παραμικρό διαδηλωτές, θα συγχρωτίζονται φασίστες, θα σπρώχνουν μικρομεσαίους στην αυτοκτονία, θα μολύνουν τη γη , το νερό, τον αέρα μας με εργοστάσια χρυσού.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;
ΟΧΙ!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ , Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΑ, ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΠΑΚΕΤΑ!!!

ΨΥΧΡΑΙΜΑ, ΔΥΝΑΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ "ΟΧΙ" ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΧΤΕΙ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ "ΝΑΙ".

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ 3.000.000 ΦΤΩΧΟΥΣ, 1.500.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ, 6.000 ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ/ΘΥΜΑΤΑ ΑΘΛΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

ΝΙΚΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΑΠΟΒΕΙ Η ΣΚΛΗΡΗ,ΛΑΪΚΉ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ , ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ !!!

*Φιλόλογος, Μέλος ΟΜ Σύριζα Σπάρτης