Γράφει ο Νίκος Μπακής*
Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στο «Ιερό βουνό» της Λακωνίας στον Ταΰγετο έγινε το Θερινό Ηλιοστάσιο. Μετά από εκατοντάδες χρόνια λήθης και σιωπής στον Ταΰγετο, ακούστηκαν ύμνοι από την πραγματική Ελληνική παράδοση και το σημαντικό είναι ότι αυτό συνέβη από Λάκωνες και Μεσσήνιους, με την συμμετοχή Αθηναίων και την ταυτόχρονη παρουσία εκλεκτών και σκεπτόμενων συμπολιτών μας.
Η συμμετοχή και η παρουσία του κόσμου ήταν πάνω και πέρα από τις προσδοκίες μας. Από την Λακωνία, την Μεσσηνία ακόμα και από την Αθήνα και τον Ορχομενό Βοιωτίας. Ήρθαν πολίτες για να είναι δίπλα μας και μαζί στην πρώτη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ στον Ταΰγετο.
Η παρουσία τους μας τιμά και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ο συνεορτασμός με τον Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη, έδωσε ξεχωριστή διάσταση στο δρώμενο. Καθώς επίσης ευχαριστούμε για την παρουσία του τον Κωνσταντίνο Κανελλόπουλο.
Η συνεργασία με την Κοινότητα Εθνικών Μεσσηνίας είναι το παράδειγμα για όλες τις ομάδες της Πατρώας παράδοσης.
Για τον λόγο αυτό η Κοινότητα Εθνικών Μεσσηνίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι σήμερα ο Βασιλιάς των βουνών ο Ταΰγετος μας αγκάλιασε με αγάπη για να τελέσουμε έστω και ετεροχρονισμένα το θερινό ηλιοστάσιο! Και λέω με αγάπη διότι περίμενε να τελειώσουμε για να βρέξει !!!
Με χαρά να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων τους διοργανωτές αυτής της εορτής, που με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σκέψη που τους διακρίνει για ενωτική αγάπη ανέτρεψαν την ιστορία.
Οι Λάκωνες και Μεσσήνιοι είχαν μόνιμα εκατοντάδες χρόνια πόλεμο μεταξύ τους. Σήμερα έγινε ένα μικρό θαύμα, ένωσαν την Λακωνία και την Μεσσηνία με την αγάπη τους.
Να ευχαριστήσω όλους του παραβρισκόμενους που ήρθαν ακόμα και από την Αθήνα! Είμαι ευτυχισμένος διότι ήταν ο εορτασμός πολύ πάνω από τις προσδοκίες μας και επιτυχείς, με πολύ αγάπη.
Εύχομαι όπως και όλοι να έχουμε πάντα επιτυχημένες εορταστικές εκδηλώσεις και πάντα με την ίδια αγάπη».

Φωτογραφίες: Νίκος Μπακής
*Μέλος «ΕΛΠΙΔΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», μέλος Δ.Σ. Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δήμου Σπάρτης