ΣΠΑΡΤΗ. Κάποτε έλεγαν οι ειδικοί ότι η εγκληματικότητα εξελίσσεται. Σήμερα αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η εγκληματικότητα αποθρασύνεται.

Όσο και αν η οικονομική κρίση μας έχει στερήσει το ρευστό, πάντα υπάρχει λόγος και ανάγκη για λίγα ή πολλά χρήματα στα συρτάρια και στις κρυψώνες των σπιτιών.

Έτσι οι διαρρήκτες και οι κλέφτες στη Σπάρτη αλωνίζουν… Μάλιστα δεν διστάζουν να διαλύουν περιουσίες και να βάζουν και την υπογραφή τους…

Η Αστυνομία θα πρέπει στις «επώνυμες» πλέον κλοπές και διαρρήξεις να βάλει ένα τέλος γιατί η αγανάκτηση των πολιτών έχει φέρει την αυτοδικία στο «οπλοστάσιο» των φορολογούμενων και δοκιμαζόμενων πολιτών.

Δείτε στο αποκλειστικό θέμα του notospress.gr πως δρούν τα κλεφτρόνια, οι διαρρήκτες και οι εγκληματίες που πλέον κινούνται ανάμεσά μας.

Δείτε το video

Υπογραφή 1

Σπάρτη. Οδός Ε. και Μ. Βαλιώτη (περιφερειακός Πανεπιστημίου). Η νεαρή οικογένεια διαμένει στον 2ο όροφο νεόκτιστης πολυκατοικίας. Έχει φύγει για διήμερη υποχρέωση και κάνει το λάθος να το δηλώσει στο facebook. Όταν γυρίζει βρίσκει το σπίτι άνω – κάτω. Οι διαρρήκτες έχουν ψάξει τα πάντα κι έχουν σηκώσει ολόκληρο το οικιακό χρηματοκιβώτιο με 1500€ και χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης υλικής και συναισθηματικής αξίας. Ο 34χρονος πατέρας είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει την υπόθεση γιατί δεν μπορεί να ανεχθεί το θράσος των διαρρηκτών που δεν δίστασαν να ακροβατήσουν σε κρηπίδωμα και να τρυπώσουν στο σπίτι. Αυτούς δεν τους σταματά ούτε η θωράκιση στις πόρτες.

Μετα από επίμονη έρευνα και χρήση video από γειτονική επιχείρηση διαπιστώνει ότι για αρκετές ημέρες ένα αυτοκίνητο ΒΜW χρώματος μπορντό δείχνει να παρακολουθεί το σπίτι. Μάρτυρες βεβαιώνουν ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρίσκονται 2-3 νεαροί, Σπαρτιάτες, με ονοματεπώνυμο, ηλικίας 17 -18 χρονών. Ο πατέρας της οικογένειας επιδίδεται σε μια προσπάθεια έρευνας, χωρίς την βοήθεια της Πολιτείας και κάποια στιγμή εντοπίζει όχημα και νεαρούς. Τους θέτει υπο παρακολούθηση. Ένα βράδυ, πριν 2-3 ημέρες εντοπίζει το αυτοκίνητο και πάλι στη γειτονιά. Συντονίζει τις κινήσεις του και με την βοήθεια κι άλλων ανδρών - ένοικων της πολυκατοικίας εγκλωβίζει τους νεαρούς σε γειτονική πολυκατοικία – γιαπί από την οποία προφανώς περνούσαν στους ορόφους.

Αρχίζει το ξύλο… Ξύλο και πάλι ξύλο που φέρνει πολύ γρηγορότερα αποτελέσματα από τις μεθόδους της Αστυνομίας. Ένας από τους νεαρούς «σπάει» και δίνει αναφορά: «Μετρητά έχω, κοσμήματα όχι…».

Τα μετρητά δείχνουν ότι είχαν «κτυπήσει» και άλλους στόχους…

Η Αστυνομία τώρα ξέρει Πρόσωπα, ονόματα, οχήματα κ.λ.π. Αν αυτοί οι τύποι απειλήσουν και πάλι της κοινωνία την ευθύνη θα έχει ακέραιη η Αστυνομία και οι Αρχές της Πολιτείας.

Υπογραφή 2

Βαφειό. Η 5μελής οικογένεια μένει στο σπίτι με κήπο που το φυλάει και σκύλος. Το βράδυ της Τετάρτης αναχωρεί για επίσκεψη σε συγγενικό σπίτι στη Σπάρτη. Δύο ώρες αργότερα οι γείτονες τους ενημερώνουν ότι ο σκύλος του σπιτιού κυκλοφορεί στους δρόμους του χωριού… Κάτι έχει συμβεί! Αμέσως όλοι οι συγγενείς επιστρέφουν. Βρίσκουν ένα σπίτι – κόλαση. Οι κλέφτες έχουν αναστατώσει τα πάντα. Έχουν δείρει αλύπητα τον σκύλο. Έχουν σπάσει την ενισχυμένη με μπάρα πόρτα, έχουν ανοίξει τα πάντα, μέχρι και τον κάδο στην τουαλέτα και τελικά παίρνουν μπιζού και κάποια κοσμήματα. Ευτυχώς τα μετρητά δεν τα βρήκαν.

Ο πατέρας και η οικογένεια θυμάται. Όταν έφευγαν με το αυτοκίνητο είδαν 4-5 ανήλικους Ρομά να εντοπίζουν το σπίτι… Σύνηθες φαινόμενο για την ευρύτερη περιοχή των Αμυκλών. Η Αστυνομία από τον χαμό που είχε γίνει απεφάνθη: ανήλικοι Ρομά… Ποιοί να είναι άραγε οι κλέφτες που είχαν ανάψει ακόμα και τα φώτα για να κάνουν καλύτερα την βρωμοδουλειά τους;

Όπως διαπιστώνει κανείς και στις δύο περιπτώσεις οι διαρρήκτες, κλέφτες, κλεφτρόνια, είχαν το θράσος να αγνοήσουν κάμερες, να δείρουν σκύλο, να σπάσουν πόρτα ενισχυμένη, να σηκώσουν χρηματοκιβώτιο κ.λ.π.

Οι Αστυνομικές Αρχές γνωρίζουν. Το ίδιο και οι πολίτες…

Η πόλη της Σπάρτης αλλά κάθε χωριό και πόλη της Ελλάδας ζουν στιγμές εφιαλτικές. Όσοι εγκληματίες υπάρχουν και όσοι εκκολάπτονται αυτές τις ημέρες θα δράσουν.

Μάλλον οι περιπολίες δεν πρέπει να γίνονται στα ΑΤΜ των Τραπεζών αλλά στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης και των χωριών.

Η Αστυνομία γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.