ΣΚΑΛΑ. Μεγάλη ταλαιπωρία είναι αναγκασμένοι να υποστούν οι συνταξιούχοι του Δήμου Ευρώτα προκειμένου να τους καταβληθεί μέρος της σύνταξής τους, καθώς κανένα υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής δε λειτουργεί. Ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν στα αντίστοιχα καταστήματα των Μολάων και της Σπάρτης ώστε να εξυπηρετηθούν.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου του καλεί τους ιθύνοντες να πάρουν άμεσα απόφαση για τη λειτουργία τουλάχιστον ενός υποκαταστήματος δεδομένων των αυξημένων αναγκών.

Πολλοί υπερήλικες συνταξιούχοι του ΟΓΑ και άλλοι με σοβαρά προβλήματα υγείας δε δύνανται να μετακινηθούν με αποτέλεσμα να μην εισπράξουν καθόλου χρήματα. Εν τω μεταξύ για άλλους το κόστος μετακίνησης είναι απαγορευτικό καθώς η καταβολή της σύνταξής τους είναι μειωμένη και δεν αρκεί για τις ανάγκες τους για φάρμακα και περίθαλψη.
O Δήμαρχος καταλήγει: «Για άλλη μία φορά καταδεικνύεται η απουσία κοινωνικής ευαισθησίας στην άσκηση της πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων».