Με άμεση παρέμβασή του ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης αποτιμά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος θεωρώντας πως έχει άμεση έχει άμεση συνάρτηση με το υποφαινόμενο ερώτημα του: ΝΑΙ η ΟΧΙ στα οποιαδήποτε μέτρα.
«Κατά τούτο λοιπόν είναι απόλυτα φυσιολογική η αντίδραση του Λαού μας, μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και περικοπών. Αλλά έχει και τη σοφία του το Σύνταγμα, όταν απαγορεύει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για δημοσιονομικούς λόγους» αναφέρει ο κ Δαβάκης.

Ο βουλευτής Λακωνίας θεωρεί το Δημοψήφισμα τεχνητή υπεκφυγή της Κυβέρνησης.
«Θα έλεγα μάλιστα» αναφέρει «ότι το 61% θα μπορούσε να είναι ακόμη περισσότερο λόγω ακριβώς τέτοιου διλλήματος. Συνεπώς το ποσοστό του ΟΧΙ δε προξενεί εντύπωση, εντύπωση θα προξενούσε το αντίθετο. Ο στόχος της κυβερνήσεως με αυτό το δημοψήφισμα ήταν διπλός: Να βρει διέξοδο στο αδιέξοδο που είχε περιέλθει λόγω των ακατάσχετων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων που είχε δώσει και να μεταθέσει τις ευθύνες της πεντάμηνης άκαρπης πολιτικής της, στο λαό.Τώρα όμως ήλθε η ώρα της Αλήθειας πού όσο και αν κρύβεται πάντοτε υπερισχύει.
Ο Ελληνικός Λαός μίλησε και ζήτησε από τη κυβέρνηση του να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία, ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρώπη και να αποτραπεί η ρήξη. Το 61% τού Λαού μας έδωσε στο κ. Τσίπρα ότι του ζήτησε.
Ας δώσει και ο κ. Τσίπρας τώρα στο Λαό αυτό που περιμένει. Το 48ωρο σε λίγο εκπνέει και εύχομαι άμεση συμφωνία».

Ο κ Δαβάκης καταλήγει με προτροπή για ενότητα του Λαού: «Αυτές τις στιγμές προέχει η Ενότητα τού Λαού μας και η επάνοδός του στην ομαλότητα, εντός ευρωπαϊκού πλαισίου χωρίς ρήξεις και τριτοκοσμικές καταστάσεις».