«Ψήφισα όλα τα μνημόνια όχι απο σκληρότητα, γιατί έχω κι εγώ την καταγωγή μου… αλλά από πολιτική επιλογή»

ΑΘΗΝΑ. Ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος σε συνέντευξή του στην ενημερωτική εκπομπή του STAR «liveU»των Αθηνών, δήλωσε ότι ψήφισε όλα τα Μνημόνια λόγω πολιτικής επιλογής. Αυτό όμως που συγκλονίζει είναι η αποκάλυψη των «κόκκινων γραμμών» που έθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην σύσκεψη υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Το κατώτερο που μπορεί να υπογράψει ο Πρωθυπουργός είναι η συμφωνία Γιούνκερ – Τσίπρα…» είπε ο κ. Γρηγοράκος.

Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο από την συνέντευξη Γρηγοράκου.

-Θεωρώ πολύ σημαντικό γεγονός τη χθεσινή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Έπρεπε να είχε γίνε πολύ καιρό πριν και δεν δικαιολογώ πιθανές προσωπικές αντιθέσεις

αρχηγών και αυτό δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Με ενδιαφέρει το συμφέρον της χώρας.

-Πέντε χρόνια έχω ψηφίσει όλα τα μνημόνια και τα έχω ψηφίσει γιατί όχι ότι θέλω να είμαι σκληρός με τον ελληνικό λαό, γιατί και εγώ έχω τη καταγωγή μου όπως και ο καθένας και τη σέβομαι, αλλά είχα κάνει μια πολιτική επιλογή και διάλεξα μεταξύ ενός που μου έλεγε ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μια διέξοδος, και κάτι που προσωπικά εγώ είχα εκτιμήσει ότι δεν υπάρχει.

-Κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερα.

Καμία αντίρρηση. Πήραν το λαό μαζί τους και καλά έκαναν και προχθές ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι σε 24-48 ώρες θα έχουν μια συμφωνία, χωρίς ρήξη.

-Ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος και έδωσε 62%. Το 62% όμως για τον κ.Τσίπρα δεν είναι λευκή επιταγή. Δε του έδωσε κανείς λευκή επιταγή.

-Το όχι έχει πολλές παραμέτρους και συνιστώσες, κάποιοι που σκέφτονται εκτός ΕΕ,

άνθρωποι οι οποίοι θα θέλανε να πάμε στη δραχμή και η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών ήταν άνθρωποι που δε θέλανε άλλη άλλη λιτότητα,

δε θέλανε άλλο μνημόνιο, λογικό. Ποιος θέλει λιτότητα; κανείς, αλλά μεταξύ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστο.

-Τώρα ήρθε η ώρα του Πρωθυπουργού, φυσικός και ηθικός αυτουργός αν βγούμε εκτός ΕΕ. Έχει όνομα Σύριζα - ΑνΕλ και Τσίπρας Αλέξης.

-Αυτή τη στιγμή το 30% του λαού ζει σε δύσκολες συνθήκες, ζει όμως,

εκτός ευρώ το 30% δε θα μπορεί να ζει. Αυτός είναι ο φόβος ο δικός μου.

-Αν πάμε στη δραχμή θα είναι ένας αρμαγεδδών, ένα άλλο μνημόνιο, με δελτία για τρόφιμα, φάρμακα όπως έλεγε ο κ.Σκουρλέτης,

-Αυτή τη στιγμή θέλω μια συμφωνία όσο το δυνατόν καλύτερη για την Ελλάδα η οποία να είναι εφικτή, να είναι αποδεκτή.

Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών συμφωνήθηκε «Το κατώτερο που μπορεί να υπογράψει ο Πρωθυπουργός είναι η συμφωνία Γιούνκερ – Τσίπρα…»

-Είναι πρωτόγνωρο, ανήκουστο, ένας Πρωθυπουργός για να μην διασπαστεί το κόμμα του οδήγησε τη χώρα του σε αδιέξοδο, δεν έφερε συμφωνία, έφερε το λαό σε δημοψήφισμα, σε διχασμό για να μπορεί να παραμείνει Πρωθυπουργός.

-Αν έρθει η συμφωνία, ο Σύριζα θα τη ψηφίσει; τότε γιατί πήγε σε δημοψήφισμα;