Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

ΣΠΑΡΤΗ. Το Notospress.gr έγραψε προ ημερών ότι αν ο Τσίπρας δεν «ρυθμίσει» την ασυδοσία των ΜΜΕ, τη διαπλοκή που έχει αναπτυχθεί και τη διαφθορά που προκύπτει, θα είναι ύποπτος. Λίγες ώρες μετα το νικηφόρο Δημοψήφισμα σταθήκαμε σε ένα θέμα κεφαλαιώδους σημασίας που σχετίζεται – και ίσως ευθύνεται – για την αμνησία των Ελλήνων.

Πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ημέρες, οι Έλληνες πολίτες έχουν βιώσει όλα τα συναισθήματα και όλες τις αντιδράσεις με ένα δημοψήφισμα υπο απειλή, με ένα αποτέλεσμα υπο αποχή και με μια διαχείριση του αποτελέσματος υπο ενδοτισμό. Κι ενω βιώνουν δεν αντιδρούν...

Δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να άθροισε το ΝΑΙ και την Αποχή και σήμερα να πράττει όσα του υπαγορεύει η συνείδηση ενός δημοσκόπου και όχι ενός πολιτικού. Σε αυτήν την τραγική περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με πολιτικό ηγέτη αλλά με πολιτικό υπάλληλο καριέρας.

Αν δηλαδή ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί το μήνυμα του ΟΧΙ και αν νομίζει ότι η λαοθάλασσα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκε για τα ωραία του τα μάτια και τα λόγια, τότε υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα όχι πια γιατί είναι γελασμένος ο Πρωθυπουργός αλλά γιατί γελάστηκε ο λαός. Πίσω από τις λέξεις του νέου Μνημονίου δεν κρύβεται μόνον ο Αλέξης. Κρύβεται ο διεθνής χαμαιλέοντας της ισχύος και του χρήματος.

Δυστυχώς, αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί, τότε αυτός ο Έλληνας Πρωθυπουργός όχι μόνον δεν θα αγγίξει τα ΜΜΕ της διαπλοκής αλλά θα τα εξαγνίσει, εισπράττοντας κάποιους φόρους τους, για να υλοποιήσει εν τω μεταξύ, τους στόχους του νέου Μνημονίου, αλλά αφήνοντας το σύστημα των ΜΜΕ ανεξέλεγκτο, να ζαλίζει, να θολώνει, να τρομοκρατεί το Λαό. Άλλωστε αυτός και η άτυπη συγκυβέρνηση θα έχουν ένα ασφαλές βήμα, την ΕΡΤ. Που μοιραία θα πάρει τη θέση της στο τόξο της μιντιοκρατίας.

Είναι ώρες εξαιρετικά κρίσιμες. Κάποιοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, κάποιοι βουλευτές του Κοινοβουλίου, κάποιοι φοιτητές της Ελλάδας, τις επόμενες ώρες πρέπει να σηκώσουν μπροστά στην ελληνική κοινωνία τον καθρέπτη…
Έτσι θα βοηθήσουν και τον Πρωθυπουργό να δεί την γύμνια...