ΣΚΑΛΑ. Ο Δήμος Ευρώτα βρισκόμενος σε μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή και αντιλαμβανόμενος την ανάγκη επανασχεδιασμού της πολιτικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων έχει προχωρήσει στην εφαρμογή ενός «πιλοτικού» προγράμματος.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος υλοποιεί μεθόδους και πρακτικές που θα εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα τους στόχους του Δήμου, αλλά και τις ανάγκες των πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Δήμου «η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών με το σύστημα ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ και η δημιουργία οικολογικής «νησίδας» αποτελούν επιβεβλημένες πλέον επιλογές για τη μείωση του όγκου απορριμμάτων και την ελαχιστοποίηση του κόστους διαχείρισής τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα καταστήματα λόγω του μεγάλου όγκου απορριμμάτων τους.»

Ο Δήμος Ευρώτα έχει προγραμματίσει την εφαρμογή του προγράμματος ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ - συλλογή απορριμμάτων από το κατάστημα - ξεκινώντας από το Δημοτικό Διαμέρισμα Σκάλας τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα θα συλλέγονται το χαρτί και το χαρτόνι από συνεργείο συνεργαζόμενο με τον Δήμο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Μέσα στον Αύγουστο θα επεκταθεί το πρόγραμμα και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βλαχιώτη ενώ από τον Σεπτέμβριο σχεδιάζεται η σταδιακή επέκτασή του σε όλο τον Δήμο Ευρώτα.

Παράλληλα ξεκινά η υλοποίηση του σχεδίου δράσης για Διαλογή Στην Πηγή στα Δημοτικά Διαμερίσματα Περιστερίου, Γράμμουσας και τμήματος του Βρονταμά από εργαζόμενους στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Η Διαλογή στην Πηγή θα περιλαμβάνει τον αυστηρό διαχωρισμό τόσο των οργανικών όσο και των ανακυκλώσιμων υλικών στους ιδιωτικούς χώρους.

Στην ενημέρωση τονίζεται το εξής: «Η έμπρακτη στήριξη των προγραμμάτων και κατά συνέπεια η αποτελεσματικότητά τους θα έχει πολλαπλά οφέλη. Η πλήρης υιοθέτηση των μεθόδων αυτών από τον Δήμο ταυτόχρονα με την αποδοχή και τήρηση των κανονισμών από τους δημότες θα αποτελέσουν το εφαλτήριο στη χάραξη μιας διαχρονικής πολιτικής προσαρμοσμένης στις σύγχρονες ανάγκες».

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη του Προγράμματος κα. Γεωργία Τσιμπίδη στο τηλέφωνο 2735029215.