ΜΟΛΑΟΙ. Ο θεατρικός σύλλογος «Αιθεροβάμονες» παρουσιάζει το έργο «Ο Μπαμπάς... ο Πόλεμος» του Ι. Καμπανέλλη στις 29 (Τετάρτη) κι 31 (Παρασκευή) Ιουλίου στους Μολάους (Αμφιθέατρο του Λυκείου), στις 2 Αυγούστου (Κυριακή) στην Πλύτρα (στο ερειπωμένο σπιτι) και στις 28 Αυγούστου (Παρασκευή) στη Μονεμβασία (Προαύλιο του Λυκείου).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εκτιμώντας τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας αποφάσισε να πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις χωρίς εισητήριο (όπως είχε προαναγγελθεί), αλλά με προαιρετική συνεισφορά των θεατών για την ενίσχυση της θεατρικής σκηνής .

Το έργο είναι μια σάτιρα με πολλά μηνύματα. Ένας σκληροτράχηλος και ματαιόδοξος στρατηγός, ο περίφημος Δημήτριος, "διαφθείρεται" από τους εμπόρους και ξενοδόχους της Ρόδου, την οποία θέλει να κατακτήσει, και γίνεται εύκολο θύμα τους. Το παράδοξο είναι ότι οι ρόλοι αντιστρέφονται. Οι Ροδίτες εγκαταλείπουν την "ιερή" και επικερδή ουδετερότητα και παίρνουν τα όπλα …

Είναι το τρίτο έργο που παρουσιάζει η ερασιτεχνική θεατρική σκηνή ενηλήκων «Αιθεροβάμονες», η οποία δραστηριοποιείται στους Μολάους από το 2010. Έχουν παρουσιαστεί ήδη «Η Αυλή των Θαυμάτων» και «Η Στρίγγλα που Έγινε Αρνάκι».
Για τη σκηνοθεσία της παράστασης υπεύθυνη είναι η Μαρία Σιουρούνη.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης : Τζώρτζη Χρυσάνθη, Παυλάκης Θανάσης, Μπελεγρή Φανή , Παυλάκη Λουΐζα ,Κοτσώνης Ηλίας, Τσαγκάρης Θοδωρής, Ντανάκα Όλγα, Λεμπέση Θεώνη, Μουτσατσός Γιάννης, Μαρτσούκου Βιβή, Αποστολάκος Βασίλης, Μανιάτη Μαρία, Δουμανάς Κώστας, Τσολωμύτη Αρετή, Βαρβάρα Ταβέρνα, Παυλάκης Διαμαντής.

Συντελεστές της παράστασης
Μουσική ο Κώστας Δουμανάς. Σκηνικά ο Γιάννης Μουτσατσός. Κοστούμια η Όλγα Ντανάκα.

Οι «Αιθεροβάμονες» ευχαριστούν ιδιαίτερα αυτούς που βοήθησαν ανιδιοτελώς, τον Χρήστο Ζερβάκο, τον Δημήτρη Νανούρη, την Αφροδίτη Πίττα- Καπρίτσου και τη Margarette loII.