ΜΟΛΑΟΙ. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε η πόλη των Μολάων και έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, την πολιούχο της «Αγία Παρασκευή».Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο ομώνυμο γραφικό παρεκκλήσιο της Αγίας, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών. Μετά το πέρας του εσπερινού και αφού εψάλλει ο παρακλητικός κανόνας της Αγίας, ακολούθησε λιτανευτικώς η κάθοδος της Θαυματουργού εικόνος και του τιμίου λειψάνου της, με κατάληξη τον καθεδρικό Ναό της «Γεννήσεως του Χριστού» όπου και ενθρονίστηκε.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 26 Ιουλίου με την παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Ιερού κλήρου της περιοχής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης απένειμε τιμητικό έπαινο στον πρωτοπρεσβύτερο π. Στυλιανό Κότσαλη, εφημέριο της ενορίας «Γεννήσεως του Χριστού» Μολάων, για την συμπλήρωση 50 ετών στο χώρο της ιερωσύνης. Επίσης το εκκλησιαστικό συμβούλιο δια του προέδρου του Αρχιμανδρίτη π. Γερασίμου Πετρολέκα, προσέφερε στον εφημέριο π. Στυλιανό Κότσαλη ένα ιερό πετραχήλι, ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης για την συνεχή ιερατική διακονία του, τονίζοντας παράλληλα την επί 22 έτη άριστη και αρμονική συνεργασία τους στην ενορία των Μολάων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας ολοκληρώθηκαν με την περιφορά της θαυματουργού εικόνας και του τιμίου λειψάνου της στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Μολάων.
Πηγή: monemvasiamews.gr