ΣΠΑΡΤΗ. Ο λόγος για την παράσταση «Ασπρα Καράβια» με παρόντα τον συνθέτη Γιάννη Σπάνο και δίπλα του τον Δημήτρη Πάντο και άλλους εκλεκτούς δικούς μας μουσικούς. Είναι από τις λίγες παραστάσεις που δεν ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν κι έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο Δημήτρης Πάντος και οι μουσικοί του έκαναν μεγάλη προσπάθεια τόσο για να ανεβεί η συναυλία όσο και να μην αναβληθεί γιατί αγαπούν και πιστεύουν αυτό που κάνουν. Αξίζουν την παρουσία και το χειροκρότημα πολλών και όχι ολίγων.
Άλλωστε ένα είναι σίγουρο: όλοι θα τραγουδήσουμε Σπανό και το βράδυ της Τετάρτης αλλά και το επόμενο πρωί… Δεν αξίζει λοιπόν τον κόπο;

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, ώρα 21.30
Άσπρα καράβια τα όνειρά μας! Και σε πείσμα των καιρών, γεμάτα από ολάνθιστα κι ευωδιαστά τραγούδια!

Ο Γιάννης Σπανός, ο συνθέτης που χάρισε στην ελληνική μουσική τις τρεις Ανθολογίες του, ανθολογεί τα τραγούδια-σταθμούς της διαδρομής του και τα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο. Από τις μουσικές σκηνές πλάι στον Σηκουάνα, όπου για δεκαπέντε χρόνια μάγευε το γαλλικό κοινό, και τις ιστορικές μπουάτ της Πλάκας και του Νέου κύματος, ο συνθέτης μάς συντροφεύει έως σήμερα με πυξίδα την ποιότητα και εντιμότητα των συναισθημάτων και των μελωδιών του.

Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός, μαζί με τον μαέστρο Δημήτρη Πάντο, θα μας ταξιδέψουν με τα πλήκτρα των πιάνων τους μέσα από τις αξέχαστες επιτυχίες του συνθέτη. Ασπρόμαυρα τα πλήκτρα, ολόλευκα τα καράβια των ονείρων μας, σε μια βραδιά γεμάτη μαγεία!

Ερμηνεύουν: Σπύρος Κουτσοβασίλης, Ασπασία Θεοφίλου, Πάνος Λιβανός, Γιώτα Αποστολάκου.
Συμμετέχουν: η χορωδία ενηλίκων και η παιδική χορωδία του «Ορφέα»
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Πάντος
Κείμενα- επιμέλεια: Γιάννης Κονδυλόπουλος
Διοργάνωση: Καλλιτεχνικός Όμιλος Σπαρτιατών «Ορφέας»

Χορηγός επικοινωνίας: notospress.gr