ΣΠΑΡΤΗ. Με καταγωγή από την Πολοβίτσα, γεννημένος στην Αθήνα και μετανάστης στις ΗΠΑ. Ο Δημήτρης Χίος, ύπατος Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά, μέσα σε 30 λεπτά, στο notoslive, περιέγραψε το χθές, το σήμερα και το αύριο της ελληνικής ομογένειας σε συνδυασμό με την πορεία της Ελλάδας.

Ευρισκόμενος στη Σπάρτη για το Συνέδριο της Παλλακωνικής, αφού κάθε 5 χρόνια τελείται στη Σπάρτη, ο κ. Χίος συζήτησε «ζωντανά» με τον Ηλία Μπόνο για θέματα που απασχολούν τους Λάκωνες Ομογενείς.

Αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση, στη στάση της Ευρώπης έναντι της χώρας μας, απευθύνθηκε σε εκείνους που φεύγουν σήμερα από την Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Απάντησε στο πώς αντιμετωπίζει η νέα γενιά ομογενών την μητέρα πατρίδα. Περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα και τη Λακωνία. Δεν έκρυψε την συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε σε σημαντικές προσωπικές στιγμές.

Σχετικά με το Συνέδριο τόνισε ότι κατά τις εργασίες του θα γίνει αναφορά στο πρόβλημα της πυρόπληκτης Νεάπολης αλλά και στη στήριξη της Λακωνίας που, όπως όλη η Ελλάδα, δοκιμάζεται από την κρίση.
«Η Ομογένεια έχει την δύναμη να στηρίξει αρκεί να βλέπει ότι γίνεται πραγματική προσπάθεια… Να βλέπει ότι πιάνει τόπο η βοήθεια που προσφέρει…»

Δείτε την συνέντευξη στο notospress.gr



Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:
Πέμπτη 30 Ιουλίου

9:00 π.μ. Εγγραφές (καφές, γλυκίσματα)
9:30 π.μ. Επίσημη εναρξη 67ου Συνεδρίου στην αίθουσα του Διοικητηρίου Λακωνίας – 2ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης Γυθείου – Τηλ: 27310.26243
12:00 π.μ. Διάλειμμα για φαγητό
1:30 μ.μ. Συνέχεια εργασιών Συνεδρίου.
8:30 μ.μ. Δείπνο 300 για μέλη και υποψήφια μέλη στο Παρόρι Σπάρτης

Παρασκευή 31 Ιουλίου


9:00 π.μ. Καφές – γλυκίσματα
9:30 π.μ. Συνέχεια στις εργασίες του Συνεδρίου
12:00 π.μ. Διάλειμμα για φαγητό
1:30 μ.μ. Συνέχεια στις εργασίες του Συνεδρίου
8:30 μ.μ. Χοροεσπερίδα στην Πλατεία της Μαγούλας

Σάββατο 1 Αυγούστου

9:00 π.μ. Καφές – γλυκίσματα
9:30 π.μ. Συνέχεια στις εργασίες του Συνεδρίου
12:00 π.μ. Διάλειμμα για φαγητό
1:30 μ.μ. Συνέχεια εργασιών Συνεδρίου – Ανάδειξη Ανώτατων Συμβούλων
9:00 μ.μ. Εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης με «ζωντανή» μουσική

Κυριακή 2 Αυγούστου


9:30 π.μ. Εκκλησιασμός με αρτοκλασία
Ολοκλήρωση του Συνεδρίου