ΣΠΑΡΤΗ. Στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών, στο Διοικητήριο ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του 67ου Συνεδρίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Με την συμμετοχή προέδρων από Λακωνικά Ομογενειακά Σωματεία και υπο την ύπατη προεδρία του κ. Δημήτρη Χίου οι εργασίες θα εστιάσουν στα ζητήματα των Συλλόγων της Ομογένειας και στην στήριξη της Λακωνίας τόσο έναντι της κλιμακούμενης ανθρωπιστικής κρίσης όσο και λόγω των πυρκαγιών στα Βάτικα.

Του Συνέδρους υποδέχθηκε στη αίθουσα συνεδρίων η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα η οποία τους ζήτησε χωρίς αναβολή να δρομολογηθούν παρεμβάσεις και δράσεις έτσι ώστε οι νέες γενιές Ομογενών να επισκεφθούν, να γνωρίσουν και να εμπιστευθούν την Πατρίδα τους Λακωνία. Ανέφερε τους τομείς έργων όπου η Περιφέρεια υλοποιεί είτε μεγάλα έργα είτε παρεμβάσεις και ευχαρίστησε την Λακωνική Ομογένεια για την διαχρονική στήριξη και συμπαράσταση στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Ο ύπατος πρόεδρος κ Δημήτριος Χίος ανέφερε ότι η στήριξη της Λακωνίας από την Ομογενειακή Κοινότητα θα είναι δυναμική και ουσιαστική.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου κι μπροστά στην είσοδο του Διοικητηρίου εξελίχθηκε κάτι εντυπωσιακό. Οι Ομογενείς ξεδίπλωσαν Ελληνική σημαία 800 τετραγωνικών μέτρων, εισηγμένη στο βιβλίο Γκίνες και υπο τον Εθνικό ϋμνο και το Τη Υπερμάχω ξεκίνησαν τις εργασίες.

Παρόντες από τις Λακωνικές Αρχές ήταν ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, οι βουλευτές Λακωνίας κ.Αραχωβίτης και κ. Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κομνηνός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Λακωνίας κ. Σμυρνιός. Επίκαιρα μίλησε ο φιλόλογος κ. Γ. Ατσαβές.