ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης, με μήνυμά του προς τους Σπαρτιάτες, ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος δράσεων προώθησης της ανακύκλωσης χαρτιού από το Δήμο Σπάρτης.

Έτσι, η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ συλλογή και αποθήκευση του χαρτιού ξεκινά δοκιμαστικά από το ιστορικό κέντρο της πόλης που περιλαμβάνει τις οδούς Λεωνίδου -Όθωνος Αμαλίας - Αρχιδάμου - οδού των 118.

Οι πολίτες παρακαλούνται να συλλέγουν και να αποθηκεύουν προσωρινά το ΧΑΡΤΙ και ΧΑΡΤΟΝΙ που παράγουν εντός του ιδιωτικού τους χώρου ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ από οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Τα υλικά αυτά θα παραδίδονται με τον εξής τρόπο:
-Τα χάρτινα κουτιά τα δεματοποιούμε συμπιεσμένα.
-Το έντυπο χαρτί, τύπου Α4, εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, χαρτί από καταστροφέα εγγράφων, χάρτινες μικροσυσκευασίες, θα παραδίδονται μέσα σε νάιλον σακούλα.
-Η αποκομιδή και μεταφορά του ΧΑΡΤΙΟΥ και ΧΑΡΤΟΝΙΟΥ από συνεργείο θα πραγματοποιείται κάθε ΤΡΙΤΗ –ΠΕΜΠΤΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ.
-Τα δεματοποιημένα χαρτόνια και οι νάιλον σακούλες θα τοποθετούνται μπροστά από το κατάστημα ή την πολυκατοικία ή σε άλλο με το Δήμο συμφωνημένο χώρο για την εύρυθμη και απρόσκοπτη συλλογή τους μετά την ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ των ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Η καθαριότητα της πόλης και των χωριών του Δήμου είναι βασική προτεραιότητα για τη δημιουργία των συνθηκών μιας αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής.
Απαραίτητη προϋπόθεση η ενεργός συμμετοχή και η συμβολή όλων μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την απρόσκοπτη συνεργασία σας».