ΣΠΑΡΤΗ. Σε μήνυμά του προς τους πωλητές της Λαϊκής Αγοράς, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, αναφέρει:

«Όλοι οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της Πόλης μας, να τη διατηρήσουμε όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη.

Ο Δήμος οφείλει να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να διατηρεί καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους, όπου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά, αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό τους αμέσως μετά το πέρας ωραρίου λειτουργίας της.

Οι αδειούχοι πωλητές της λαϊκής αγοράς παρακαλούνται:
• Να τηρούν την καθαριότητα και την ευταξία των χώρων που καταλαμβάνουν οι πάγκοι πώλησης των προϊόντων τους.
• Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να διατηρούν σε ειδικούς κλειστούς κάδους ή καλά κλεισμένες σακούλες τα απορρίμματα που παράγουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.
• Να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον με τη ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων και ιδίως ευπαθών προϊόντων ή ειδών που αλλοιώνονται εύκολα (π.χ. φύλλα λαχανικών κ.τ.λ.), καθώς και ειδών συσκευασίας (χαρτόκουτα, τελάρα, πλαστικά κ.α.).
• Να μην εγκαταλείπουν υπολείμματα προϊόντων ή συσκευασιών στους χώρους γύρω από τους πάγκους ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο της λαϊκής αγοράς, εκτός κάδων ή σάκων.
• Να απομακρύνουν χωρίς καθυστέρηση τους πάγκους πώλησης των ειδών τους και τα προϊόντα που δεν έχουν πωληθεί, τηρώντας το προκαθορισμένο νόμιμο ωράριο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς (χειμερινή περίοδο 7.00΄π.μ. – 2.30΄μ.μ. & θερινή περίοδο 6.30΄π.μ. – 2.30΄μ.μ.)».