ΠΛΥΤΡΑ. Αγανακτισμένος αλλά ψύχραιμος και αποφασισμένος είναι ο πολίτης Αντώνης Βασιλακάκος στην Πλύτρα Λακωνίας. Ο ιδιοκτήτης ακινήτου στην παραλία της Πλύτρας καταγγέλλει ότι ο Δήμος Μονεμβάσιας ποτέ δεν τον άκουσε, ποτέ δεν του απάντησε και ποτέ δεν προάσπισε τα συμφέροντά του όταν κατήγγειλε παρανομίες. Εδώ και λίγα χρόνια ο Δήμος «χρησιμοποιεί» την ιδιοκτησία του πολίτη για να στήνει εξέδρα καλοκαιρινών εκδηλώσεων και δεν συμμορφώνεται ακόμα και όταν ο πολίτης επικαλείται τον Εισαγγελέα.

Μετά την καταγγελία, συνεργείο το notospress.gr βρέθηκε στην ιδιοκτησία την ώρα που εργολάβοι για προφανώς για λογαριασμό του Δήμου έστηναν την εξέδρα.

Ο πολίτης αποδεικνύει τα όρια της ιδιοκτησίας του με τοπογραφικά (που δείχνει τόσο στην Αστυνομία όσο και στην κάμερα) και καλεί τον αρμόδιο Εισαγγελέα να παρέμβει. Την κατάσταση κατέγραψε η αστυνομία μετά την διάδοση ότι στην περιοχή βρίσκεται συνεργείο του notospress.gr

Με την καταγγελία πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τους αρμόδιους αρκετές παράμετροι όπως:
- Είναι ασφαλής η εξέδρα σε ένα εξαιρετικά πολυσύχναστο σημείο όπου κάνουν μπάνιο και διέρχονται μικροί και μεγάλοι;
- Δεν ζημιώνεται η τουριστική επιχείρηση του ιδιοκτήτη από την όχληση;
- Ο εργολάβος που την κατασκευάζει έχει ανάθεση έργου από τον Δήμο Μονεμβάσιας;
- Υπάρχει τεχνική μελέτη που να διασφαλίζει την κατασκευή στις συνθήκες στις οποίες γίνεται;
- Ο Δήμος έχει το δικαίωμα να στήνει την εξέδρα μέσα σε ιδιοκτησία πολίτη που αντιδρά;
- Έχουν τηρηθεί, συνολικά, όλες οι νόμιμες διαδικασίες για ένα έργο που απ’ ότι φαίνεται κατασκευάζεται με νέα οικοδομικά υλικά και φυσικά θα πληρωθεί από τον Δήμο;
- Γιατί μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν βρήκε την χρήση τομή ώστε και η εκδήλωση να γίνει και ο πολίτης να μην θίγεται;
- Γιατί, αφού έγιναν τα γυρίσματα του ρεπορτάζ, κινητοποιήθηκαν τόσο η Αστυνομία όσο και στελέχη του Δήμου;

Η Πλύτρα είναι ήδη μια περιοχή ιδιαίτερα καταπονημένη. Μια περιοχή όπου είναι φανερό ότι υπάρχει χαλαρότητα στην τήρηση των Νόμων και των Διατάξεων (Εξέδρα, Αρχαιολογικός χώρος, Ομπρέλες και ξαπλώστρες, το Σπίτι μέσα στη θάλασσα κ.α.). Ο Δήμος, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι, είναι υποχρεωμένοι στις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις να είναι πιο προσεκτικοί και πιο συνεργάσιμοι με όλους και ιδιαίτερα με τους ιδιοκτήτες της Πλύτρας που περιμένουν 30 ημέρες για να αντλήσουν ένα εισόδημα από τον Τουρισμό.
Ο Δήμος μπορεί να εκτελεί έργα που με τον καιρό θα προσδώσουν αξία στην Πλύτρα αλλά πρέπει να τηρεί απόλυτα ότι ο νόμος προβλέπει για την ιδιοκτησία των πολιτών. Ο συγκεκριμένος πολίτης διατηρεί γραφικά ενοικιαζόμενα δωμάτια και είναι ένας από τους κατεξοχήν ανθρώπους τουρισμού της Πλύτρας.

Δείτε στο video, τι καταγγέλλει ο πολίτης!