ΣΚΑΛΑ. Με προσδοκίες ξεκίνησε ο Δήμος Ευρώτα την ανακύκλωση μιας ειδικής κατηγορίας που έχει μετρήσιμα και απολύτως χρήσιμα αποτελέσματα.

Πρόκειται για την ανακύκλωση καπακιών από πλαστικό. Με την ανακύκλωση ικανού αριθμού ο Δήμος μπορεί να ανταλλάξει το συγκεκριμένο προϊόν ανακύκλωσης με καρότσια για αμεα τα οποία και θα προσφέρει. Έτσι ο Δήμος Ευρώτα που διακρίνεται για την πρωτοπορία κι ευαισθησία του ξεκίνησε με δημοσιοποίηση της πρόθεσής του σε ευαισθητοποιημένα ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα είναι απολύτως θετικό. Δεκάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι από την ευρύτερη περιοχή της Σκάλας αλλά και από τη Σπάρτη έσπευσαν να δώσουν τα πολύχρωμα πλαστικά καπάκια προκειμένου να συμβάλουν στον στόχο του Δήμου.

Το notospress.gr, το pelopaspress.gr και το Νότος 94.9fm τάχθηκαν αρωγοί της προσπάθειας. Μέσα από τον συντονισμό της προσπάθειας μέσα σε μία εβδομάδα μόνον από την Σπάρτη, τα παιδιά συγκέντρωσαν και παρέδωσαν 7.500 καπάκια…

Η συμμετοχή των παιδιών είναι εντυπωσιακή και ο Δήμαρχος καλεί όλα τα παιδιά στο party της ανακύκλωσης που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Σκάλα.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου παιδιά από τη Σπάρτη, συνοδεία των notospress.gr, pelopaspress.gr και Νότος 94.9fm παρέδωσαν τα καπάκια. Μαζί δώρισαν κατασκευές από υλικά ανακύκλωσης με πλαστικό, χαρτί και γυλαί καθώς κι ένα «ρολόϊ» ανακύκλωσης προσωπικά στον κ. Γρυπιώτη από πλαστικό και γυαλί.



Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν τους μικρούς ανακυκλωτές με ενθουσιασμό, τους κέρασαν φρέσκο χυμό πορτοκάλι Σκάλας, τους έδωσαν δώρα της τοπικής παραγωγής, φυλλάδια που έχει εκδώσει ειδικά για τα παιδιά ο Δήμος και αφορούν στη διαδικασία της ανακύκλωσης και φυσικά πρόκληση για το party του Σεπτεμβρίου. Πάνω απ΄ όλα όμως τους έδωσαν το χέρι…

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γρυπιώτης εξέφρασε την έκπληξή του για την μεγάλη ποσότητα υλικού που παρέδωσαν τα παιδιά και δήλωσε αισιόδοξος ότι όλο το εγχείρημα της ανακύκλωσης στον Δήμο Σκάλας θα πετύχει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα πρώτα δημοσιεύματα για την συγκέντρωση υλικού ευαισθητοποιήθηκαν ακόμα και επιχειρήσεις που έσπευσαν να συνδράμουν.

Το Artistic Hair Salon [Pery&George], η Λέσχη - Σύμμετρον Σπάρτης, το Κτήμα Νερόμυλος και τα Donuts House NANOU στη Σπάρτη που μάλιστα κέρασαν τόσο τα παιδιά ανακυκλωτές όσο και τους ανθρώπους στον Δήμο Ευρώτα γευστικά donuts!

Απ΄ότι φαίνεται θα υπάρξει και δεύτερη παρτίδα από καπάκια ανακύκλωσης. Είμαστε μόνον στην αρχή!