ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και σε συνεργασία με τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων» συνεχίζει να στέκεται δίπλα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και να συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια από όλες τις συσκευασίες (π.χ. από μπουκάλια νερού, απορρυπαντικών, γάλακτος, χυμού, κρασιού, λαδιού κ.λ.π.) για να μπορέσει να χαρίσει σε αυτούς αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους!
Στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

«Δεν πρόκειται , βέβαια για κυριολεκτική μετατροπή, αλλά για συμμετοχή σε πρόγραμμα ανακύκλωσης των πλαστικών καπακιών, με επιβράβευση την δωρεάν παραχώρηση αναπηρικών αμαξιδίων και λοιπών ορθοπεδικών ειδών σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Η ανακύκλωση λοιπόν δεν προστατεύει μόνο το περιβάλλον, αλλά μπορεί με τη βοήθεια όλων μας, να αλλάξει και τη ζωή συνανθρώπων μας, που το έχουν πραγματική ανάγκη!

Η όλη προσπάθεια συνδυάζει την οικολογική-περιβαλλοντική αλλά και την ανθρωπιστική ευαισθητοποίηση όλων μας, πολιτών, παιδιών, συλλόγων, σχολείων, επαγγελματιών.

Προσπάθεια που έφερε καρπούς και ήδη το Σεπτέμβριο περιμένουμε την παράδοση ενός αναπηρικού αμαξιδίου στο Δήμο Σπάρτης.

Μην ξεχνάμε λοιπόν…
Η δράση συνεχίζεται... και ένα πλαστικό καπάκι μπορεί να κάνει τη διαφορά για κάποιο συνάνθρωπό μας!

Για το σκοπό αυτό έχει τοποθετηθεί ειδικός κάδος στην είσοδο του Δημαρχείου στη Σπάρτη (Ευαγγελιστρίας 85-87)»