Ουδεμία σχέση βέβαια με το μεγαλείο της Πόλης. Ο λόγος για την πολυδιαφημισμένη απο τους αυτοδιοικητικούς ροτόντα στην νότια είσοδο – έξοδο της Σπάρτης.

Κι ενώ όλοι γνωρίζουν ότι κάθε δημοτική αρχή έχει την ευκαιρία στις εισόδους της πόλης να «κλέψει» την παράσταση ή αν θέλετε, να κερδίσει τις εντυπώσεις, αυτό δεν συμβαίνει στη Σπάρτη. Προφανώς οφείλεται στην αντίληψη που θέλει τα λόγια να είναι επικρατέστερα της πράξης.
Δείτε την κακή εικόνα που έχει η ροτόντα, στην είσοδο της Σπάρτης.
Εμφανές μαύρο δίκτυο ύδρευσης, Ασθενικά λουλούδια, Ξεραγκιανό χώμα.
Τι θα μπορούσε να έχει;
Πράσινο χορτάρι και φυσικά τα λουλούδια.
Μάρμαρο Ταυγέτου και Πάρνωνα σε εναλλαγή με Κροκεάτη λίθο και δάφνες, χαμηλές αλλά πολλές δάφνες…
Βόταναν της Σπαρτιατικής γής.

Δεν είναι μόνο η ροτόντα βέβαια που μας απογοητεύει. Είναι ο καπετάν Ζαχαριάς, δίπλα, όταν δυσκολεύσεσαι να διακρίνεις αν είναι ήρωας της Επανάστασης ή πωλητής πλαστικών καρεκλών. Είναι η «αφάνεια» του μνημείου Γιατράκου, είναι το αμαξοστάσιο συρόμενων οχημάτων, είναι, είναι, είναι…

Κι επειδή διαπιστώνων ότι αιρετοί στο Σώμα της Σπάρτης ξαφνικά δηλώνουν εύθικτοι και αμερόληπτοι… τους προτρέπω επειδή τέτοιες εικόνες θίγουν και αυτούς - πρώτα αλλά και την πόλη να τις διορθώσουν.
Διότι μπορεί η Δημοτική Αρχή να αποτελεί την «εικόνα» της κοινωνίας αλλά η πόλη αποτελεί την εικόνα της Δημοτικής Αρχής…
Αυτή η ροτόντα δεν μας αξίζει, δεν μας ταιριάζει, δεν πάει… στην πόλη!


* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr