MOΛΑΟΙ. Ο Δήμος Μονεμβασίας στα πλαίσια των δράσεων για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας Καθαριότητας χρηματοδοτεί και υλοποιεί την δράση « Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Δημοτών του Δήμου μας σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών και γενικά την διάθεση των απορριμμάτων » .

Στα πλαίσια της δράσης αυτής ομάδα ενημέρωσης του Δήμου μας θα επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τα καταστήματα του Δήμου και θα ενημερώσει αναλυτικά τους δημότες σχετικά με τον τρόπο ανακύκλωσης ( ποια προϊόντα και με ποιο τρόπο μπαίνουν στον μπλε κάδο ) , τον τρόπο διάθεσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών καθώς και την συλλογή και διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων . Επίσης θα καταγράφονται οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των δημοτών για τα παραπάνω θέματα . Καλούμε όλους τους δημότες να υποδεχθούν φιλόξενα την ομάδα ενημέρωσης και να εφαρμόσουν τις οδηγίες για την διάθεση των απορριμμάτων .

Στην ενημέρωση θα μοιραστούν έντυπα από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης αλλά και του Δήμου Μονεμβασίας τα οποία θα δίνουν αναλυτικές οδηγίες στους δημότες για την διάθεση κάθε προϊόντος . Σε κάθε δημοτική ενότητα έχει οριστεί συγκεκριμένος υπάλληλος του Δήμου που απαντά στα ερωτήματα των πολιτών όπως και επίσης οι κατά τόπους Αντιδήμαρχοι .

Επίσης έχει δημιουργηθεί ομάδα στο facebook με τίτλο « ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ » στην οποία θα παρέχεται αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Δήμου αλλά θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο οι δημότες να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους.
Αντίστοιχη ενημέρωση θα υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Δήμου : www.monemvasia.gov.gr .
Στην παραπάνω δραστηριότητα ενημέρωσης του Δήμου Μονεμβασίας θα υπάρχει εθελοντική συνδρομή από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας από τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και τα μέλη των αντίστοιχων συμβουλίων . Επίσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν στην ενημέρωση πλήθος φορέων και συλλόγων του Δήμου μας .

Από τον Δήμο Μονεμβάσιας σημειώνεται ιδιαίτερα ότι «αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση κάθε δημότη η πλήρης και η σωστή ανακύκλωση και επίσης τα τεράστια περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη του Δήμου και των δημοτών από την σωστή εφαρμογή της ανακύκλωσης».