ΣΠΑΡΤΗ. Στις 8 Αυγούστου 2015 τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου και η Ενοριακή Χορωδία του Τσεραμιού βρέθηκαν και γιόρτασαν στον προαύλιο χώρο του ενοριακού ναού του Αγίου Δημητρίου.

Την ιδιαίτερη αυτή γιορτή που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση και παρουσίασε η κατηχήτρια του κατωτέρου τμήματος και νηπιαγωγός κυρία Φανή Λάζαρη - Κούρου, παρακολούθησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, αρκετοί ιερείς των γύρω περιοχών, καθώς και ενορίτες αλλά και φίλοι της ενορίας του Τσεραμιού.

Προλογίζοντας τη γιορτή, ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αφού καλωσόρισε όλους όσοι παρευρέθηκαν την ημέρα εκείνη στην ενορία του, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τις κατηχήτριες, τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου, τα μέλη της Ενοριακής Χορωδίας αλλά και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ξεχωριστής και πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης.

Η έναρξη της γιορτής έγινε με την είσοδο μιας ιδιαίτερης εικόνας που αγιογράφησε η ενορίτισσα του Τσεραμιού κυρία Ευαγγελία Κηπουρού – Σταυριανίδη και που συνόδευσαν με τα φαναράκια τους τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου. Η ξεχωριστή αυτή εικόνα που στο τέλος της γιορτής προσφέρθηκε ως δώρο στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, απεικονίζει τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με το όμορφο καμπαναριό και τις γνώριμες φιγούρες ενοριτών που μαζί με τον Μητροπολίτη, τον εφημέριο και τους ψάλτες της ενορίας αλλά και μητέρες από διάφορες φυλές του κόσμου, αναπέμπουν δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ώστε εκείνη με τη σειρά της και τη μεσιτεία της προς τον Υιό και Θεό της, να μας γλυτώσει από τα δεινά του κόσμου τούτου.

Στο πρώτο μέρος της γιορτής τα παιδιά και των δύο τμημάτων του κατηχητικού σχολείου παρουσίασαν συγκινητικά ποιήματα και όμορφα σκετς που ήταν αφιερωμένα τόσο στην Παναγία όσο και στο αγαπημένο πρόσωπο του κάθε ενός προσωπικά, τη μητέρα, ενώ στο δεύτερο μέρος η Ενοριακή Χορωδία του Τσεραμιού, υπό τη διεύθυνση της μουσικού – θεολόγου κυρίας Χρύσας Μάνδρου, παρουσίασε ύμνους και ψαλμοτράγουδα που είχαν θέμα την Παναγία, καθώς και τραγούδια που αναφέρονταν στο πιο γλυκό πρόσωπο όλων μας, τη μητέρα.

Ο επίλογος της γιορτής επεφύλασσε μια έκπληξη για την ενορίτισσα μητέρα, αφού διά των χειρών του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας τιμήθηκαν για τους κόπους, τις θυσίες, τις αγωνίες και τις δυσκολίες που περνούν για να αναθρέψουν και να μεγαλώσουν με όλα τα απαραίτητα εφόδια τα παιδιά τους, οι πολύτεκνες μητέρες, η πιο μεγάλη σε ηλικία μητέρα καθώς και οι δύο μητέρες που έφεραν στον κόσμο τα παιδάκια τους μέσα στο 2015!

Στον καταληκτήριο λόγο του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, αφού επαίνεσε όλους τους συντελεστές της ομολογουμένως επιτυχημένης και όμορφης γιορτής, μίλησε προς όλους οικοδομώντας λόγο μελίρρυτο και πνευματικό, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει στη ζωή του κάθε Χριστιανού η Παναγία Θεομάνα μας και στην οποία είναι αφιερωμένος όλος ο μήνας Αύγουστος, ενώ συνέχισε αποδίδοντας λόγια εξόχως τιμητικά και συγκινητικά προς το ιερότερο και πολυαγαπημένο πρόσωπο της ζωής που γεννά τη ζωή, τη μητέρα.

Η γιορτή έκλεισε με τη διανομή από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας αναμνηστικών CD και εικόνων που προσέφερε η ενορία του Τσεραμιού και που όλοι έλαβαν μαζί με τις αρχιερατικές ευχές και ευλογίες του, γευόμενοι παράλληλα τα νηστίσιμα γλυκά που ενορίτισσες είχαν ετοιμάσει με πολύ αγάπη για όλους!