ΑΣΩΠΟΣ. Την Τρίτη 11 Αυγούστου, στις 20.00 στο πρώην Δημαρχείο του Ασωπού, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου «Ασωπός, μια αρχαία πρωτεύουσα κοιμάται στον Λακωνικό» του Πέτρου Εμμ. Τσαγκλή. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβάσιας.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παναγιώτα Αλειφέρη και ο πρώην Δήμαρχος Ασωπού Ανδρέας Παπαδάκης.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος, Καθηγητής Φυσικής και συγγραφέας, ο Χρήστος Σταυράκος που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου Πέτρος Εμμ. Τσαγκλής.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Πέτρος Εμμ. Τσαγκλής, είναι 21 ετών και φοιτά στο τέταρτο έτος του ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Οδοντικής τεχνολογίας. Ζει στην Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής αλλά κατάγεται από τα Παπαδιάνικα Μονεμβασιάς.