ΣΠΑΡΤΗ. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Εθνικό Ωδείο - Παράρτημα Σπάρτης παρουσιάζουν τη μουσική εκδήλωση, «Στου φεγγαριού τους δρόμους», το Σάββατο 29 Αυγούστου (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Η Μαρία Βελμάχου με την Γεωργία Ψαραδέλλη και τον Διονύση Κοτταρίδη θα μας οδηγήσουν σε μια παράσταση στους δρόμους απο το Buenos Aires, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και θα φτάσουν στην Αθήνα μέσα από το φλογερό πάθος των ρυθμών του ταγκο αλλά και το απέραντο φως του Φεγγαριού στα τραγούδια της Μεσογείου.

Η μαγεία και η ποιότητα του ρεπερτορίου με τις ωραιότερες μελωδίες που άφησαν εποχή (Τ.Μωράκης, C.Velazquez, Κ.ΓιαννίδηΣ, C.Almaran, A. ROBERT, D.FISHER, G.VILLOLDO, AG.LARA, C. GARDEL, K. WEILL, A.PIAZZOLA Αττίκ κτλ) ερμηνευμένες από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες σε μια βραδιά έκπληξη!!

Ένα πρόγραμμα στολισμένο με την ποίηση του Ισπανού «Αληθινού επαναστάτη» Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και του Χιλιανού «Αιώνια ερωτευμένου» ποιητή Πάμπλο Νερούδα εξασφαλίζει με απόλυτη επιτυχία τον ρομαντισμό και την ομορφιά κάτω από έναν παγκόσμιο έναστρο ουρανό στον Αύγουστο.

Συμμετέχουν οι:

Γεωργία Ψαραδέλλη, Φωνή

Διονύσης Κοτταρίδης, βιολοντσέλλο

Μαρία Βελμάχου, πιάνο

Επιμέλεια Κειμένων – Απαγγελία: Σύνθια Μπαγιώκου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κυριακή Χελιώτη – Μαρία Βελμάχου

Διοργάνωση: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Εθνικό Ωδείο Σπάρτης.