ΣΠΑΡΤΗ. «Με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό και κομματικό του συμφέρον, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκαλεί για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, εθνικές εκλογές, στην πιο κρίσιμη για την πορεία της χώρας στιγμή.

Η χώρα δεν χρειαζόταν τώρα εκλογές, όπως δεν χρειαζόταν και τον προηγούμενο Ιανουάριο. Οι συνεχείς εκλογικές διαδικασίες δεν λύνουν τα προβλήματα του τόπου, αντιθέτως τα επιδεινώνουν γιατί παραλύουν την κρατική μηχανή σε μια φάση που θα έπρεπε να λειτουργεί με εργώδεις ρυθμούς για την εκτέλεση του νέου προγράμματος.

Ένας μήνας με υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι τεράστιος χρόνος και θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση μιας συμφωνίας που πριν λίγες ημέρες επετεύχθη με τους εταίρους μας.

Η ιστορία της Αριστεράς είναι συνυφασμένη με διασπάσεις, έριδες και ρήξεις, όμως αυτές δεν έθεταν σε κίνδυνο την πορεία της χώρας, γιατί βρισκόταν πάντα εκτός των κυβερνητικών ευθυνών. Τώρα όμως η "πρώτη φορά Αριστερά " κυβέρνηση διασπασμένη και διχασμένη, εξαιτίας των κραυγαλέων ψεμάτων του κ.Τσίπρα, θέτει δυστυχώς σε απόλυτο κίνδυνο την πορεία της χώρας, την ομαλή πολιτική σταθερότητα, αλλά και τη Συνταγματική Τάξη.

Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη εθνική πολιτική δύναμη, αδιαφορώντας για το στενό κομματικό της συμφέρον, στήριξε στη Βουλή την ευρωπαϊκή μας προοπτική, όταν ο κ.Τσίπρας έχανε τους μέχρι χθες "συντρόφους" του. Το ίδιο θα πράξει και τώρα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την απαλλαγή της χώρας από τους ανεύθυνους και τους καιροσκόπους.

Πιστεύω, ότι η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησε ο λαός μας τους τελευταίους έξι μήνες από τους μέχρι χθες κυβερνώντες, θα είναι ο ασφαλής οδηγός για να επιλέξει με σύνεση και λογική την επόμενη κυβέρνηση. Πρέπει να έχει καταλάβει τώρα, ποιός του έλεγε την επώδυνη αλλά αναγκαία αλήθεια και ποιός τον κορόιδευε με ασύστολα ψεύδη για να υφαρπάξει την ψήφο του...»